Vėjas pūs iš vakarų, pietvakarių, 7–12 m/s greičiu. Pietiniame šalies pakraštyje ties Alytumi, Varėna ir Marijampole oras sušils iki 19-21, Vilniuje, Kaune, Panevėžyje ir Šiauliuose bus tarp 18 ir 20, o Utenoje ir Klaipėdoje termometrai rodys apie 18 laipsnių šilumos.

Antradienio naktį debesys prasisklaidys šiek tiek labiau. Lietus bus mažai tikėtinas. Kai kur ims formuotis rūkai. Temperatūra pasiskirstys tarp 11 ir 16 laipsnių šilumos. Dieną bus nepastoviai debesuota ir sausa. Pūs vidutinio stiprumo pietvakarių vėjas. Palepins maloni 20-25 laipsnių šiluma, aukščiausios reikšmės bus pasiektos ties pietiniais rajonais.

Trečiadienio naktį toliau vyraus ramūs, be lietaus orai. Tik matomumas vietomis suprastės dėl rūko. Temperatūra paryčiais sieks 6-11 laipsnių. Dieną šiek tiek daugiau debesų plauks ties šiauriniais rajonais, vakare gali nukristi vienas kitas lašas lietaus, o kitur išliks sausa. Temperatūra šią dieną prognozuojama vasariška, kaitins iki 22-27 laipsnių. Didžiausia šiluma prognozuojama Suvalkijoje ir Dzūkijoje.

Ketvirtadienį į šalį staigiai pasibels ruduo su lietumi ir stipriu vėju. Naktį pietvakarių vėjas keis kryptį į šiaurės vakarų, gūsiai vakariniuose rajonuose vietomis sieks 15-17 m/s. Daug kur praslinks trumpalaikis lietus. O temperatūra pažemės iki 9-14 laipsnių. Ketvirtadienio diena visai neprilygs trečiadieniui – drėgna, vėjuota ir rudeniškai vėsu. Šiaurės vakarų vėjo gūsiai įsismarkaus daugelyje rajonų, sieks 15-20 m/s, vakariniame šalies pakraštyje kai kur įsibėgės iki 23 m/s. Tarpais palis, o temperatūra kai kur bus net 10 laipsnių žemesnė nei trečiadienį – svyruos tarp 13 ir 17 laipsnių.

Penktadienį vis dar bus vėjuota. Naktį palis didesnėje šalies dalyje, o dieną trumpalaikis lietus labiau tikėtinas bus ties rytiniais rajonais. Rudeniški drabužiai pravers ir toliau: paryčiais bus tik 6-11, o dieną teks tenkintis 12-16 laipsnių šiluma.

Šaltinis
Temos
Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)