Taip pat vakar dieną Kaune buvo patvirtinta 87 mirtis nuo koronavirusinės infekcijos.

Nacionalinis visuomenės sveikatos centras BNS sekmadienį informavo, kad miręs dėl koronaviruso asmuo, priklausė rizikos grupei dėl amžiaus (priklausė 61-70 amžiaus grupei), taip pat sirgo gretutinėmis ligomis. Centro duomenimis, dėl koronaviruso asmuo gydytas nuo rugpjūčio pradžios.

Praėjusios paros duomenys skelbiami ištyrus beveik dvigubai mažesnį ėminių skaičių. Per praėjusią parą ištirta 1916 ėminių, darbo dienomis tyrimų apimtys svyruoja apie 4-5 tūkst. ėminių.

Kaip sekmadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija, šiuo metu sergančiųjų COVID-19 infekcija yra 1165, pasveikusiųjų 2070.

Užsikrėtusieji koronavirusu, bet mirę dėl kitų priežasčių 13 žmonių.

Izoliacijoje esančių, t.y. sergančių, sąlytį turėjusių, iš paveiktų teritorijų atvykusių, kuriems išduoti sprendimai aktualiu 14 dienų laikotarpiu, yra 7835 asmenys.

Nuo birželio 1 dienos nustatyti 226 įvežtiniai atvejai.

Įvežtiniai – iš Švedijos ir Suomijos

Du atvejai Panevėžio ir Šiaulių apskrityse nustatyti asmenims, grįžusiems iš užsienio. Vienas jų keliavo Švedijoje, kitas – Suomijoje.

Aštuonių asmenų užsikrėtimo aplinkybės nežinomos

Penkių asmenų Vilniaus ir po vieną Alytaus, Klaipėdos ir Panevėžio apskrityse užsikrėtimo aplinkybės nėra žinomos.

Devyni susirgo po kontakto su anksčiau užsikrėtusiais asmenimis

Devyni atvejai per vakar parą patvirtinti asmenims po kontakto su asmeniu, kuriam koronavirusinė infekcija buvo patvirtinta anksčiau. Keturi tokie atvejai užfiksuoti Vilniaus apskrityje, trys – Klaipėdos, po vieną – Šiaulių ir Tauragės apskrityse.

Pusė vakarykščių atvejų – židiniuose

Kaune antrinis atvejis nustatytas asmeniui, kuris užsikrėtė po kontakto su asmeniu, kurio užsikrėtimas siejamas su viena farmacijos įmone.

Du atvejai – vienas Raseiniuose, kitas antrinis atvejis Tauragės apskrityje – yra siejami su protrūkiu Raseinių policijos komisariate.

Klaipėdos apskrityje patvirtinti trys atvejai, siejami su AB „Klaipėdos energija". Su protrūkiu šioje įmonėje siejami 8 atvejai.

Šiaulių apskrityje patvirtinti dar trys atvejai, siejami su šiame mieste veikiančia siuvimo įmone. Vienas atvejis patvirtintas darbuotojui, du kiti atvejai darbuotojų artimiesiems. Su šia įmone siejami 37 atvejai.

Tauragės apskrityje nustatyti keturi atvejai, siejami su protrūkiu kariuomenėje. Iš viso šiame židinyje nustatyti 44 COVID-19 atvejai.

Telšių apskrityje patvirtinti 5 atvejai, susiję su vienos įmonės rugpjūčio 29 d. darbuotojų kelione.

Dar vienas atvejis nustatytas viename iš Vilniaus barų. Su židiniu šiame bare jau yra siejami keturi atvejai.

Vilniuje taip pat dar vienas atvejis siejamas su įmone, užsiimančia Vilniaus kogeneracinės jėgainės statyba. Su šiuo protrūkiu jau siejama aštuoniolika atvejų.

Du atvejai – ugdymo įstaigose

Po vieną atvejį nustatyta Vilniaus Gabijos progimnazijos, Klaipėdos licėjaus mokiniams. Šie asmenys užsikrėtė po kontakto su anksčiau patvirtintais atvejais.

NVSC informuoja, kad Lietuvoje iš viso patvirtinti 3335 koronavirusinės infekcijos atvejai, iki šiol tebeserga 1165 asmenų, 2070 jau yra pasveikę.