„Po prezidento rinkimų Lietuvoje labai išpopuliarėjo gerovės valstybės idėja. Daug kas ją suprato pakankamai tiesmukai – kad valdžia dabar sugalvos planą ir gerovė pagaliau pasibels į kiekvieno namus. Nenuostabu, kad atsirado ne viena politinė jėga, kuri prisišliejo prie šios populiarios idėjos“, – pristatydama programą, sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Pasak politikės, gyvenimui dėl pandemijos drastiškai pasikeitus šių metų pradžioje, atsirado kitoks požiūris į tai, kodėl galimybės žmonėms yra tokios svarbios.

„Galimybė yra pozityvi krizės pusė, tačiau nepakanka galimybes turėti, reikia mokėti jomis – naujomis, dažnai rizikingomis – pasinaudoti. Tik taip įmanoma judėti į priekį“, – teigė V. Čmilytė-Nielsen.

Ji sakė, kad liberalai nori atviresnės, labiau tolerantiškos visuomenės ir nuoseklios valdžios.

Liberalų programoje išskirta 16 sričių, kuriose partija žada įgyvendinti įvairius pokyčius: finansai ir mokesčiai, švietimas ir mokslas, „sveika sveikatos apsauga“, žmogaus teisės bei aplinkosauga, ekologija ir darni plėtra, fizinis aktyvumas, kultūra, socialinis teisingumas, moderni susisiekimo sistema, energetika, pažangus žemės ūkis, modernus viešasis sektorius ir savivalda, stipri krašto apsauga, atsakinga užsienio politika, tautinių bendrijų svarba ir migracijos politika.