„S. Skvernelį nuo mokytojų streiko laikų nervina sofos ir tie, kas ant jų sėdi. Nes jie nevertina Vyriausybės pasiaukojančiai kankininkiškos veiklos. O be reikalo taip pyksta juk.

Juk pats su visa savo frakcija sėdėdamas ant sofos po pusantrų metų šūdmalinio tyrimo praėjus dešimčiai metų iš šios dienos žinojimo „nuteisė“ tuos, kurie prieš dešimt metų geriausiai kaip tuo metu atrodė, šlapiomis nugaromis, bemiegėmis naktimis galvojo, kaip čia padarius, kad pensininkai pensijas laiku gautų ir kitos sąskaitos kažkaip būtų apmokėtos, o mylimo lito devalvuoti nereikėtų“, – apie 10 metų įvykius iliustratyviai rašė jis.

I. Šimonytė, tuo metu ėjusi finansų ministrės pareigas, prisimena ir didžiulę kritiką.

„Ir priedų juk niekas nedavė – dar algas sumažino pirmu reikalu. Kritikos buvo prūdų prūdai, o kritikavo ne šiaip kokia opozicija nuo sofos, o tie, kurie piršto nepajudino, kad bent kiek pasirengtų krizei ir paleido vežimaitį nuo kalniuko spėriai riedėti. Tai realiai dar pikčiau buvo. Nes dabar jeigu kas ir nepasiruošė, tai labiausiai patys“, – ironizavo ji.

Saulius Skvernelis

TS–LKD sąrašo lyderė rašė suprantanti, kodėl premjeras nervinasi.

„Suprantu, ko p. S. Skvernelis nervinasi. Gavosi kažkas iš tos serijos, kur žmonės sako „pagavo rūra marškinius“. Koliojai koliojai tuos konservatorius, o va, pats užlėkei. Su ta pačia gramatine klaida“, – rašė politikė.

Seimo narė teigė, kad premjero kalbos apie tai, kad viską labai lengva vertinti jau po fakto, jai yra „tarsi aidas tolimo griaustinio“.

„Skirtumas visgi tas, kad na nesiskolinom mes tris kartus brangesne kaina nei kainavo tuo metu rinkoje pinigų, kuriuos neaišku kam reikėtų panaudot ir dar iš tų, kuriuos koks vicekancleris pirštu parodė“, – rašė ji, teigdama, kad tai tik dar vienas gyvenimo ironijos pavyzdys.

Delfi primena, kad ketvirtadienį laidoje „Delfi diena“ dalyvavęs premjeras S. Skvernelis sukritikavo politikus, kurie per koronaviruso pandemiją nieko nedarė, o dabar nurodinėja, ką būtų buvę galimą daryti geriau.

„Dabar jau atsiranda ir „sofos“ politikų, kurie tada pagulėjo, dabar atsibudę atėjo ir sako, ką kitaip reikėjo daryti. Tai lengva pasakyti, kai pareina 5–6 mėnesiai“, – sakė Vyriausybės vadovas.