Apie devintą valandą vakaro R. Karbauskis į krepšį kamuolį mėto jau valandą. Ateina tik vienas kitas žiūrovas, ir tie – Seimo nariai, nedaug kas žino, kas čia vyks. Netrukus dviejų partijų lyderiai žais vienas prieš vieną, dėl garbės.

Mat G. Paluckas viename interviu pasisakė, kad krepšinio aikštelėje pasisakė, kad aploštų ir S. Skvernelį ir R. Karbauskį.

R. Karbauskis iššūkį priėmė.

„Aš jam sakiau, kad tegul jis pirma mane vieną aplošia, tada jau toliau“, – besivarydamas kamuolį juokavo valstiečių lyderis.
Nepaisant partijų Seimo krepšinio komandos nariai kaip vienas kumštis.

„Mes dažnai pralošiam, bet mes tikrai labai draugiški“, – LNK žurnalistei pasakojo LVŽS vadovas.

Teisėjauti paskiriamas kitas Seimo krepšinio komandos narys Andrius Mazuronis.

„Aš palaikau R. Karbauskį ir tikiu, kad jis laimės“, – kalbėjo politikas.

Bet kad teisėjas yra šališkas G. Paluckas nežino, nes dar nepasirodė. Bet galiausiai priešininkas pasirodo. Abu politikai vilki žaliais marškinėliais, G. Paluckas juokauja, kad marškinėlių spalva pasirinkta neatsitiktinai – kad priešininkas nepažintų.

„Maskuojančia spalva apsirengiau, kad nepažintų, kur savi, o kur svetimi aikštelėje“, – juokavo LSDP vadovas. Vyrai sutarė, kad žais iki 21 taško, dviejų pergalių.

Pirmas mačas – įtempta kova, pradžioje lygu, eigoje G. Paluckas pradeda nervintis, išsprūsta ir keiksmažodis. Kas nugalės – visiškai neaišku.

Bet G. Paluckas iniciatyvą perima ir pirmą mačą laimi rezultatu 21–16.

„Abiejų krepšininkų veidai skausmo išraižyti, vargu ar jie nesigaili, kad jie susitarė dėl žaidimo iki 2 pergalių“, – juokavo A. Mazuronis.

Antras mačas jau ne toks įtemptas, G. Paluckas pakeičia taktiką ir nuo pat pradžių smarkiai išsiveržia į priekį.

„Pirmame kėlinyje, pirmoje jo dalyje, šiek tiek nuvertinau priešininką, galvojau, kad aukštesnis, jaunesnis, kojos ilgesnės mano. Bet pasirodo, kad ne, krepšinį po 40 metų žaidžiame ne kojomis, o galva“, – kalbėjo socialdemokratų vadovas.

Antras mačas baigiasi kur kas greičiau – G. Paluckas sutriuškino R. Karbauskį rezultatu 21–4.

„Kolega sakė, kad išloš, buvo teisus, tai ir padarė. Manau, kad jei žaistume kartu su S. Skverneliu, jis tikrai neišloštų“, – šypsojosi R. Karbauskis.

Politikas kalbėjo, kad jam pritrūko ūgio ir amžius nepadėjo. Bet jei tik būtų 20 metų jaunesnis.

Po mačo R. Karbauskis juokavo, kad buvo sutaręs, jog jei jis praloš, po Seimo rinkimų LVŽS ir LSDP sudarys koaliciją. G. Paluckas su šypsena atsiprašė, jog šio fakto nežinojo.