Panevėžio „Šviesos“ specialiojo ugdymo centro direktorius teigė, kad susirgo ugdymo įstaigos darbuotoja.

„Susirgo Specialiojo ugdymo centro administracijos darbuotoja. Pirmadienį atėjo į darbą ir pasakė, kad pasijuto blogai. Šeimos daktarė jai davė nedarbingumo pažymėjimą, o šiandien paaiškėjo, kad jos koronaviruso testas – teigiamas. Moteris sakė, kad bendravo su trimis mūsų įstaigos darbuotojais. Jie saviizoliuojasi namuose. Namuose gydosi ir susirgusi administracijos darbuotoja“, – aiškino P. Leikauskas ir tęsė:

„Viena klasė, kurioje dirbo darbuotoja, dvi savaites dirbs nuotoliniu būdu. Patalpos dezinfekuotos visomis priklausomomis priemonėmis.“

Kad šiandien Panevėžyje patvirtintas naujas susirgimas koronavirusu, pranešė ir Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Panevėžio departamentas bei Panevėžio miesto poliklinika.

Iš viso šiuo metu koronavirusu Panevėžyje serga 14 žmonių, Panevėžio rajone – 1.

Nuo koronaviruso Panevėžyje pasveiko 67 žmonės, Panevėžio rajone – 13.

Kaip naujienų portalui JP sakė Respublikinės Panevėžio ligoninės direktorius Arvydas Skorupskas, ligoninėje nuo koronaviruso gydomi 4 žmonės.

„Vienas iš jų gydomas reanimacijoje“, – teigė A. Skorupskas.

Susirgimo atvejų daugėja

Per praėjusią parą patvirtinti 32 nauji koronaviruso atvejai, bendras susirgimų skaičius Lietuvoje siekia 3163, trečiadienį pranešė Sveikatos apsaugos ministerija.

Tebeserga 1056 asmenys: BNS skaičiavimais, tai didžiausias iki šiol Lietuvoje registruotas vienu metu sergančių asmenų skaičius – ankstesnis rekordas, kai vienu metu sirgo 1048 asmenys, Registrų centro duomenimis, užfiksuotas balandžio 20 dieną.

Pasveikusiais laikomi 2008 sirgusieji. Izoliacijoje šiuo metu yra 6867 asmenys. Nuo koronaviruso mirė iš viso 86 asmenys, dėl kitų priežasčių mirė 13 sirgusiųjų. Nuo birželio mėnesio Lietuvoje registruota 214 įvežtinių atvejų.

Per praėjusią parą laboratorijose ištirta 5303 ėminiai, bendras ištirtų ėminių skaičius siekia 676,6 tūkstančius.

Šaltinis
Naujienų portalas „Jūsų Panevėžys“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)