„Be abejo, kad kabėjau, bet jis tokioje įdomioje situacijoje – turi rašytinį įsipareigojimą nekalbėti apie detales, tai paaiškino, kad jokių kaltinimų jam nėra, būti negali. Būti vykdomos tiesioginės pareigos vadovaujantis Vyriausybės įstatymu, šiandien nematau jokio pagrindo L. Savickui trauktis, nėra susvyravęs pasitikėjimas“, – Vyriausybėje trečiadienį sakė premjeras.

Tą patį jis kalbėjo ir apie kitą savo patarėją sveikatos klausimais Joną Kairį.

Kaip rašo BNS, Iš viso FNTT tyrime įtarimai pareikšti šešiems asmenims, tarp įtariamųjų – testus tiekusios įmonės „Profarma“ atstovai, tuometinė sveikatos apsaugos viceministrė Lina Jaruševičienė, Vilniaus miesto tarybos narys, bendrovės „Bona diagnosis“ vadovas Redas Laukys.

Tyrimo duomenimis, sudarydama 6 mln. eurų vertės sutartį dėl greitųjų COVID-19 viruso nustatymo testų pirkimo, įmonė galimai klastojo dokumentus ir pirkėjui pateikė melagingus duomenis apie greitųjų testų gamintoją.

Pirkimus vykdė Nacionalinė visuomenės sveikatos priežiūros laboratorija. Teisėsauga yra apklaususi laikinąją laboratorijos vadovybę. Tuometinis laboratorijos vadovas Vytautas Zimnickas liepos viduryje mirė.

Specialiųjų tyrimų tarnyba vykdo ir dar vieną tyrimą dėl daugiau nei 5 mln. eurų vertės reagentų COVID-19 tyrimams pirkimų – reagentus taip pat pirko minėta laboratorija.