Kaip rašoma žiniasklaidai išplatintame pranešime, rugsėjo 14 – spalio 9 dienomis 71 Lietuvos vienmandatėje apygardoje organizuojami debatai, kuriuose kiekvienas norintis galės išgirsti kandidatų pažadus ir užduoti sau rūpimus klausimus.

Į debatus bus galima atvykti gyvai arba stebėti virtualiai socialiniuose tinkluose. Iniciatyva yra nešališka, todėl debatuose kviečiami dalyvauti visi apygardos kandidatai.

„Kaip likimas duos“ – dažnai sakome artėjant Seimo rinkimams, o rinkimų rytą skundžiamės, kad vėl išrinkti ne tie. Šiemet siūlome nepalikti rinkimų likimo valiai ir susipažinti su kandidatais iš arti debatuose, užduoti jiems sau rūpimus klausimus ir išsirinkti savo atstovą!“, – cituojamas tinklo savanoris Donatas Bučelis.

Anot organizatorių, politikams iš delno, rutulio ar kavos tirščių burti ir nuo tiesių atsakymų išsisukti neleis profesionalūs moderatoriai. Jais šiemet savanoriškai sutiko būti daugiau nei 30 žurnalistų, iš skirtingų nacionalinių naujienų agentūrų, radijo ir televizijos bei naujienų portalų.

Informacijos apie debatus savo apygardoje ieškokite https://www.zinaukarenku.lt/rinkimai/debatai/ ir socialinio tinklo „Facebook“ puslapyje https://www.facebook.com/zinaukarenku/events.

Renginyje bus laikomasi visų Sveikatos apsaugos ministerijos rekomendacijų, tad organizatoriai kviečia dėvėti kaukes ir užsiregistruoti iš anksto (tą padaryti galima socialiniame tinkle „Facebook“, renginio puslapyje). Užsiregistruoti bus galima ir atvykus, tačiau vietų skaičius dėl saugumo reikalavimų yra ribotas.

Žinau, ką renku bendrauti su politikais jau netrukus taip pat pakvies ir virtualioje platformoje www.zinaukarenku.lt.

Čia bus galima rasti savo apygardos kandidatus į Seimą, tiesiogiai užduoti klausimus ir susipažinti su kandidatų atsakymais į kitų lankytojų klausimus. Visi užduoti klausimai ir pateikti atsakymai bus saugomi ir skelbiami viešai.

Į antrąjį rinkimų turą, kuris vyks spalio 25 d., patekę kandidatai į Seimą bus pakviesti susirungti II turo debatuose, kurie vyks spalio 13–23 dienomis.

Žinau, ką renku veikla po rinkimų nesibaigs – debatuose išsakyti pažadai ir atsakymai pateikti internetinėje platformoje www.zinaukarenku.lt bus vieši, o iniciatyvos komanda stebės, kaip įgyvendinami prieš rinkimus duoti pažadai.

„Žinau, ką renku“ – nuo 2014 metų veikiantis nešališkas politikos stebėsenos tinklas, kuriame dalyvauja jauni žmonės iš įvairių Lietuvos miestų ir miestelių. Siekiame, kad Lietuvos politikai būtų atskaitingi rinkėjams, todėl skatiname piliečius sąmoningai dalyvauti viešajame gyvenime ne tik prieš rinkimus, bet ir po jų. Tinklo nariai – tai savanoriai, įsipareigoję laikytis nešališkumo principų. Seimo rinkimų veiklas organizuoti tinklui padeda programa Erasmus+.