Tarptautinio Moterų politikių forumo renginyje dalyvaus ir LR užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

„Nerimstantys protestai Baltarusijoje daugeliui asocijuojasi su begaline moterų drąsa ir ryžtu. Ir tai ne tik Sviatlana Cichanouskaja, išdrįsusi stoti į kovą su diktatoriumi. Tai ir Nobelio premijos laureatė Svetlana Aleksijevič, ir vakar brutaliai pagrobta Maryja Kalesnikava, ir daugybė kitų moterų kasdien išeinančių į gatves vardan teisės gyventi laisvoje, demokratinėje Baltarusijoje. Vis dar tebevykstant ES debatams dėl sankcijų aukščiausiems Baltarusijos pareigūnams, tarptautinės moterų bendruomenės parama yra labai svarbi visiems Baltarusijos žmonėms, o kartu ir dar viena galimybė atkreipti pasaulio dėmesį į brutalų smurtą prieš moteris, deja, vykstantį ne tik Baltarusijoje“, – pažymėjo L. Linkevičius.

Renginio „Moterys už demokratiją“ organizatorių teigimu, siekiant aktyvesnio moterų vaidmens politikoje, neužtenka vien tik teisės aktų – reikia ir politinės valios, ir visuomenės palaikymo, ir ekonominių bei socialinių paskatų. Tarptautinė diskusija – vienas iš būdų pasiekti greitesnių permainų bei padrąsinti moteris imtis lyderystės.

Renginį moderuosiančios buvusios Europos Parlamento vicepirmininkės Silvana Koch-Mehrin teigimu, šalys, kurioms vadovavo moterys su COVID-19 susitvarkė sklandžiau ir geriau.

„Kova su koronavirusu akivaizdžiai parodė, kad moterų lyderystė sprendžiant sudėtingiausias ekonomines, medicinos ar socialines problemas yra neginčijama. Deja, visose pasaulio šalyse yra dar daug žmonių nenorinčių pripažinti moterų pasiekimų bei įsiklausyti į jų argumentus. Vien tik diskusijomis pasaulio nepakeisi, tačiau negirdėti ir nematyti, kad moterų lyderystė keičia pasaulį jau neįmanoma.“

Renginį galima stebėti nuo 17 val. Lietuvos laiku MS Teams platformoje, prisijungus per nuorodą https://bit.ly/3iegi56