Šiauriniuose rajonuose vyraus sodrūs, rudeniški, ilgesnės trukmės lietūs, o pietinėje šalies pusėje lis trumpiau ir daugiausia negausiai. Smarkokas vėjas pūs iš pietvakarių, vakarų, daug kur jo gūsiai sieks 15–20 m/s, pajūryje įsismarkuos iki 22 m/s. Šilumos bus nedaug: Aukštaitijoje vos 14–16, Žemaitijoje ir pajūryje iki 17 ir tik pietiniuose rajonuose vietomis oras sušils iki 18 ar 19 laipsnių.

Trečiadienio naktį lietaus debesys telksis jau daugiausia rytinėje šalies pusėje, vyraus trumpas ir nedidelis lietus. Vėjas išliks pietvakarių, vakarų, apysmarkis, bet gūsiai jau mažai kur viršys 18 m/s. Dėl debesų ir vėjo maišymo naktis bus gana švelni, temperatūra svyruos tarp 10–15 laipsnių.

Trečiadienio dieną trumpai palis vakariniuose ir kai kuriuose šiauriniuose rajonuose. Vėjas tebepūs iš pietvakarių, vakarų, 9–14 m/s, pajūryje ir Žemaitijoje gūsiai kai kur sieks 15–18 m/s. Oras jau sušils iki 17–22 laipsnių.

Ketvirtadienį mūsų kraštą pasieks naujas Atlanto ciklonas. Vėl daug kur palis, naktį vietomis smarkiai. Dieną galima perkūnija. Pietvakarių, vakarų vėją dieną pakeis žvarbesnis ir gūsingesnis vėjas iš šiaurės vakarų. Naktis dar bus švelni, o dieną temperatūra sieks vėl tik 14–18 laipsnių.

Šaltinis
Temos
Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)