„Žinau, kad ne už valstiečius, bet daugiau tai nežinau. Valstiečiai nepatinka man“, – sakė vilnietis vaikinas.

Kita rinkėja teigė, kad savo sprendimą padarys tik prasidėjus rinkiminiams politikų debatams.

„Pagal viską, tai turbūt už konservatorius. Visą laiką už juos balsuoju, tikriausiai už juos ir balsuosiu“, – kalbėjo ji.

Gedimino prospekte Vilniuje žurnalistų sutiktas vyresnio amžiaus rinkėjas kategoriškai pasisakė prieš konservatorius.

„Tik ne už konservatorius, apiplėšė jie, pensijas atėmė. (Balsuosiu, aut. p.) už valstiečius, jas grąžino, viską“, – savo pasirinkimą komentavo jis.

Kita sutikta moteris pasakojo, kad spręs pagal tai, kokią viziją politikai pasiūlys Lietuvai.

„(Priklauso, aut. p.) nuo to, kokia turės viziją Lietuvos, kur mes eisime: tiek vidaus politikos, tiek užsienio. Tie asmenys, kurie nuo kiekvienos partijos eina į Seimą, tai turi žinoti, ko nori bent artimiausius 3–5 metus“, – apie savo kriterijų politikams sakė ji.

„Rinkausi tarp konservatorių ir liberalų, tik dar neapsisprendžiau, kurie“, – taip apie savo pasirinkimą prieš Seimo rinkimus kalbėjo kita moteris.

Klaipėdoje LNK žinių sutiktas rinkėjas kritikavo valdžią. Sakė, kad visi „sėdi įsikibę kėdžių“, jam norėtųsi kažko naujo.

Kitas sakė, kad dar negali konkrečiai įvardinti politiko už kurį balsuos vienmandatėje apygardoje, o daugiamandatėje, greičiausiai, palaikys konservatorius.

„Konservai gerai laikosi, tai patikimas daiktas“, – juokavo jis.

Moteris Klaipėdoje sakė esanti pasimetusi, dar nėra išsirinkusi politinės jėgos.

Garbaus amžiaus vyras uostamiestyje taip pat pabrėžė, kaip yra svarbu balsuoti.

„Balsuoti reikia, bet kad jie būtų labai aišku, tai nėra“, – kalbėjo jis.

Kita klaipėdietė teigė, kad visada balsuoja už tą pačią partiją, nesvarbu, bėda ten ar ne.

„Todėl, kad aš ją tikiu ja, svarbiausia tikėti, o klysta tai visi“, – aiškino ji.

Panevėžyje LNK žurnalistų sutikta moteris sakė, kad nesirenka, nes šiuo metu visas dėmesys skirtas koronavirusui.

„Visos mintys išmuštos su tuo koronavirusu, atrodo, kad nieko kito ir nevyksta. Rinkimai artėja, bet prieš pabaigą rinksiuosi“, – kalbėjo moteris.

Kita panevėžietė sakė, kad rinks tuos, kurie gražiausiai pakalbės.

„Jie visi labai gražiai kalba, bet kaip rodo gyvenimas, tai savo pažadų mažai laikosi“, – konstatavo ji.

Panevėžietis taip pat sakė, kad dar nėra tikras už ką teks balsuoti.

Du sutikti panevėžiečiai atvirai sakė, kad eiti balsuoti nesiruošia: moteris teigė, kad niekuo nepasitiki, o vyras atkreipė dėmesį į privalomas kaukes. Jam nepatiko prievolė rugsėjo 1–ąją dieną mokiniams dėvėti kaukes, kai Latvijoje to daryti nereikėjo.

„Pasižiūrėkite, Latvijos vaikai į mokyklą eina su kauke, Lietuvos – be. Tragedija, žinokit, visas tas koronavirusas susuko žmonėms smegenis, ypač Seime, todėl ir nebalsuosiu“, – sakė jis.

Kaunietė teigė, kad nepalaikys valstiečių, nes jai nepatinka jų lyderis Ramūnas Karbauskis. Tačiau jai patinka Seimo pirmininkas, buvęs valstietis Viktoras Pranckietis.

„R. Karbauskis savanaudis. O V. Pranckietis yra geras žmogus, pažįstu, kaimynas mano, už jį galėčiau balsuoti“, – aiškino ji.

Kitas kaunietis sakė, kad partiją ar politikus rinksis jau prie balsadėžės. Kaune kalbintas kitas vyras sakė, kad yra konservatoriškų pažiūrų, tad ir balsuos, matyt, už konservatorius. Panašiai kalbėjo ir kita kaunietė – linksta prie konservatorių, bet norėtų šiuolaikiško požiūrio.

„Manau, kad ne prie konservatorių (linkstu, aut. p.), tą galiu pasakyti. Rinktis tikrai yra iš ko, gaila, kad ant stalo padėta labai daug kortų, kaip ištraukti tą laimingą“, – kalbėjo kitas kaunietis.

Delfi primena, kad Seimo rinkimai vyks spalio 11 dieną, antrasis jų turas – spalio 25 dieną.