Pirmadienį spaudos konferencijoje D. Remeika sakė, kad veislyno šeimininkas dėl gyvūnų nepriežiūros jau yra baustas.

„Jis baustas ir dėl žemės ūkio gyvulių nepriežiūros. Jis gyvenamosiose patalpose yra įregistravęs šuniukų veislyną ir ten kaip ir viskas gerai su gyvūnų gerove, bet atskiri voljerai nebuvo niekam žinomi. Ten, pagal duomenis, galimai yra žiaurus elgesys su gyvūnais, nustatyta nugaišusių gyvūnų. Šiuo metu vyksta intensyvus tyrimas ir pagal požymius jam bus pritaikytos aukščiausios sankcijos. Tai yra žiaurus elgesys su gyvūnais, kur gresia ir baudžiamoji atsakomybė“, – žurnalistams pirmadienį sakė D. Remeika.

Jo teigimu, nelegalūs gyvūnų veislynai veikia, nes yra paklausūs.

„Žmogus sako: aš noriu pigiau. Sakau, reikia nuvažiuoti pas veisėją, pažiūrėti, kaip jie veisiami, kaip laikomi, kokia sveikata, ar vakcinuoti. Ne, sako, man prie prekybos centro ar degalinės atvežė, aš paėmiau, sumokėjau“, – sakė VMVT vadovas.

„Tokie gyvūnai turi būti paženklinti mikroschemomis, tada lengviau atsekti veisėja. Rekomenduojama sudaryti sutartį, kai perki gyvūną, kur turi būti nurodytos gyvūnų sveikatos sąlygos, profilaktinės priemonės. Tada ir valstybės institucijos gali padėti. (...) O jei perkame katę maiše, patys prisidedame prie to, kad tokiems veisėjams yra lengvas verslas“, – sakė D. Remeika.