„Lietuva tikrai negriauna Baltijos šalių burbulo. Klaidų pasitaiko visiems ir Estijos įtraukimas į paveiktų šalių sąrašą yra techninė klaida, kuri jau ištaisyta. Dėl to atsiprašome. Baltijos šalys yra sutarusios dėl 10 proc. paklaidos vertinimo. Ją įvertinus, net ir be papildomų diskusijų, Estija į paveiktų šalių sąrašą neturi patekti.

Techninė klaida ištaisyta, o tuo pat metu noriu pasidžiaugti, kad pozityvų sprendimą dėl Baltijos burbulo išsaugojimo priėmė ir Latvija.
Tad mažiausiai dar savaitę jokių pasikeitimų dėl kelionių į Baltijos šalis nebus. Tikėkimės, kad situacija ne blogės, o gerės ir galėsime išlaikyti Baltijos šalių burbulą!", - savo socialinio tinklo „Facebook" paskyroje rašė ministras.

Latvijos vyriausybė penktadienį pranešė, kad Estija ir Lietuva dar bent savaitę nebus įtrauktos į vadinamąjį „geltonąjį“ COVID-19 paveiktų šalių sąrašą.

Naujausiais Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro duomenimis, šiuo metu Lietuvoje sergamumo koronavirusu rodiklis yra 16,1 atvejo 100 tūkst. gyventojų, Estijoje – 16,4, Latvijoje – 4,3.