„Visada aktualiausi yra naujai susiformavę židiniai. (...) Manau, kad taip pat aktualūs ir galbūt gali būti gausiausi tie židiniai, kurie gali atsirasti ir vėliau ugdymo įstaigose“, – penktadienį per spaudos konferenciją sakė NVSC atstovė.

Anot jos, nauji židiniai daugiausia nerimo kelia todėl, kad niekas nežino, kaip juose didės užsikrėtusiųjų skaičius.

D. Razmuvienės teigimu, šiuo metu epidemiologai ypač atidžiai stebi situaciją Raseinių Šaltinio progimnazijoje bei Klaipėdos Stasio Šimkaus konservatorijoje.

Penktadienį Raseinių Šaltinio progimnazijoje penktokei nustačius COVID-19, identifikuoti 32 asmenys, kurie su ja turėjo aukštos rizikos sąlytį: 26 bendraklasiai, mokytojas ir penki šeimos nariai. Be to, D. Razmuvienė pabrėžia, kad epidemiologinis tyrimas nėra baigtas, o sąlytį turėjusių žmonių skaičius greičiausiai daugės, nes moksleivė lankėsi ir meno mokykloje.

Konservatorijos mokiniui koronavirusas patvirtintas ketvirtadienį, jis mokykloje nesilankė, nes buvo saviizoliacijoje, tačiau vasaros pabaigoje stovyklavo su kitais konservatorijos mokiniais. Ši ugdymo įstaiga priėmė sprendimą ugdymo procesą tęsti mišriu būdu – tiek kontaktiniu, tiek nuotoliniu.

D. Razmuvienė per spaudos konferenciją sakė, jog šiuo metu aukštos rizikos sąlytį su užsikrėtusiuoju turėjo apie 30 žmonių, o labiausiai kelia nerimą tai, kad stovykloje dalyvavo vaikai iš visos Lietuvos.

Ji taip pat atkreipė dėmesį, kad svarbu stebėti situaciją ir kitose mokyklose, nes kasdien registruojama „po keletą vaikų amžiaus susirgimų“.