„Regitra“ paskelbė, kad jau nuo kitų metų, laikant B kategorijos vairuotojo pažymėjimą, į egzaminą būtų įtraukta ir užduotis važiuoti naudojantis navigacija.

Laidoje „Jūs rimtai?“ lenktynininkas A. Juknevičius juokavo, kad yra daugiau ko išmokyti. „Tada reikėtų išmokyti ir lūpų dažais naudotis, ir makiažą pasidaryti stovint kamštyje, – juokavo A. Juknevičius. – Aš beveik kiekvieną rytą kokiame kamštelyje grįžtant į Vilnių stoviu ir matau tą procesą. Smagu matyti, kaip moterys dažosi.“

Lenktynininkas vardijo, kad norint pasidaryti makiažą sėdint prie vairo, reikia nemažai įgūdžių, taip pat ir atidumo, sekant eismą ir šviesoforo signalus.

Kristina Pocytė, Antanas Juknevičius

A. Juknevičius ir toliau svarstė, kad yra ko išmokyti ir vyrus. Pavyzdžiui, valgyti dešrainį neišsiterliojant padažu ir gerti kavą jos neišliejant. „Galėtų daug ko išmokyti tada egzaminą laikant, – kalbėjo laidos „Jūs rimtai?“ svečias ir pridūrė, kad tuomet reiktų išduoti tokį vairavimo pažymėjimą. – B kategorija su teise valgyti hamburgerį, pasidaryti makiažą stovint kamštyje prie šviesoforo ir gerti kavą. Šiuos dalykus būtų galima daryti, bet su navigacija ne, jei neišlaikytų.“

Beje, pats A. Juknevičius pridūrė, kad nevengia naudotis navigacija. Tiesa, ja naudojasi ne dėl to, kad nežino, kur važiuoti. „Navigaciją naudoju tik dėl vienos priežasties – kad žinočiau, kur yra greičio matuokliai“, – prisipažino A. Juknevičius ir pridūrė, kad visur keliuose yra ženklai, tad tos navigacijos kitiems tikslams nelabai ir reikia.

Kalbant apie šią vairavimo egzaminų naujovę A. Juknevičius prisiminė ir vieną savo eksperimentą, kai ieškodamas kelio įsijungė ne vieną, o net tris skirtingas navigacijas. Ir visos jos parodė kelią skirtingomis kryptimis.

Laidoje „Jūs rimtai?“ apžvelgiamos savaitės naujienos. O šią savaitę netrūko ne tik rimtų naujienų, bet ir skandalingų. Vieną skandalą užvirė Egidijus Dragūnas, kuriam po konflikto su policijos pareigūnais teko naktį praleisti areštinėje.

Antanas Juknevičius

A. Juknevičius, paprašytas įvardyti, kas yra savaitės naujiena, įvardijo būtent E. Dragūno konfliktą. „Aš policijos vietoje nustočiau gaudyti Egį. Palikite jūs jį ramybėje, – nusijuokė laidos svečias. – Ką nors kito pagaukit.“

Lenktynininkas juokavo, kad policininkams reiktų pradėti gaudyti tuos, ko nepagauna: „Nustokit gaudyti Egį, pagaukite tuos, kurių nepagaunat“.

Laidoje „Jūs rimtai?“ A. Juknevičius kalbėjo ir apie svarstymus, kad reiktų įstatymiškai reguliuoti triukšmą, taip pat aptarė ir prasidėjusius naujus mokslo metus, prievolę mokyklų koridoriuose dėvėti kaukes ir dar daugiau. Apie visa tai – laidoje „Jūs rimtai?“