„Manau, kad prieš skelbdami naujas temas, ką daryti konceptualiai, pabandykime išspręsti tuos skaudulius, kuriuos reikia išspręsti“, – „Žinių radijui“ teigė G. Paluckas.

Socialdemokratų lyderis mano, kad reikia koncentruotis į problemas, kurias būtina išspręsti jau dabar. Politiko nuomone, prioritetinė problema, kurią būtina spręsti kuo greičiau, yra mokytojų krūvis.

„Yra problemų, kurias reikia dabar išspręsti. Pavyzdžiui, mokytojų krūvis. Mokytojų krūvis yra per didelis, daugybė integruotų dalykų ir matematikos mokytojai atvirai sako: per savaitę skiriate keturias valandas matematikai. Turint tokį kursą, kokį reikia išeiti, yra neįmanoma gerai išmokyti matematikos, nes mokiniai net jeigu teoriškai išklauso (programą – ELTA), neturi galimybės pasikartoti, prisiminti“, – sakė LSDP pirmininkas.

„Tai pirmiausiai priimkime sprendimus, ar mes didiname valandų skaičių ir visi mokomės daugiau, ilgiau, kaip pasaulyje yra, ar mes mažiname programą. Apsispręskime dėl bazinių dalykų, kurie gali duoti geriausią rezultatą čia ir dabar“, – pridūrė jis.

Politikas įsitikinęs, kad šiuo metu diskusijai dėl vaikų mokyklinio amžiaus ankstinimo poreikio nėra, pasak jo, tai yra ateities klausimas.
„Dabar mes vėl įeiname į audrinančią diskusiją: ar eisime (į mokyklą) nuo šešerių metų, ar nuo penkerių, kam to reikia dabar. Dabar šitokios diskusijos, sakau atvirai, nereikia. Čia yra ateities klausimas, dabar mes turime kitų, daug aktualesnių, ir juos galime išspręsti“, – savo nuomonę išsakė G. Paluckas.

ELTA primena, kad G. Nausėda siūlo ankstinti priešmokyklinį ir pradinį ugdymą, taip pat vaikams iš socialinės rizikos šeimų įvesti privalomą ikimokyklinį ugdymą. Prezidento siūlymu, priešmokyklinis ugdymas prasidėtų nuo 5 metų, o pradinis – nuo 6 metų. Visgi šalies vadovas akcentuoja, kad kai kuriais atvejais tėvams būtų paliekama galimybė vaikus į mokyklą leisti nuo 7 metų.