Jis planuoja susitikti su Lietuvos Seimo narių delegacijos, sudarytos vykti į Baltarusiją, atstovais, užsienio reikalų ministru Linu Linkevičiumi, žada dalyvauti diskusijoje Rytų Europos studijų centre.

Taip pat planuojamas P. Latuškos susitikimas su Lietuvoje šiuo metu gyvenančia buvusia kandidate į Baltarusijos prezidentus Sviatlana Cichanouskaja.

Pati S. Cichanouskaja penktadienį ketina nuotoliniu būdu iš Vilniaus kreiptis į Jungtinių Tautų Saugumo Tarybą.

P. Latuška 2009–2012 metais buvo Baltarusijos kultūros ministras, po to jis ėjo ambasadoriaus Prancūzijoje pareigas, pernai grįžęs į Minską paskirtas Jankos Kupalos nacionalinio akademinio teatro vadovu.

Iš šių pareigų S. Latuška atleistas rugpjūčio viduryje, nes palaikė teatro kolektyvo poziciją dėl suklastotų rinkimų.

Tuomet jis tapo Koordinacinės tarybos prezidiumo nariu. S. Cichanouskajos iniciatyva įsteigta taryba turėtų padėti Baltarusijoje taikiai perimti valdžią iš Aliaksandro Lukašenko režimo.

Prieš atvykdamas į Vilnių P. Latuška Lenkijoje dalyvavo ekonomikos forume.

A. Lukašenka antradienį pareiškė manantis, kad P. Latuška „peržengė raudoną liniją“, kai „persimetė“ į Koordinacinę tarybą. Jis teigė, kad opozicionieriui teks „atsakyti pagal įstatymą“.

Baltarusiją jau ilgiau kaip tris savaites krečia protestai nuo rugpjūčio 9-ąją įvykusių prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas autoritarinis lyderis A. Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų. Opozicija ir Vakarų šalys šiuos rinkimus laiko suklastotais.