Vidaus reikalų ministrė R. Tmašunienė teigė, jog tikisi, kad Lietuvos piliečiams bus daromos išimtys, kaip dabar yra sutarta su Lenkija.

„Latviai prognozavo ir mus perspėjo, kad jei mūsų epidemiologinė situacija smarkiai blogės, situacija keisis (…) Sieksime tų išimčių, kaip dabar yra su Lenkija, vykstant darbo, žemės ūkio reikalais, jiems suteikiama išimties tvarka, jiems nereikia izoliuotis. Tikiuosi, kad pavyks tai pasiekti“, – ketvirtadienį sakė ministrė R. Tamašunienė.

Ar Lietuva peržengs 16 atvejų 100 tūkst. gyventojų sergamumo koronavirusu rodiklį ir bus įtraukta į Latvijos paveiktų šalių sąrašą, išlieka intriga, sako sveikatos apsaugos ministras A. Veryga.

„Ar mes peržengsime, ar neperžengsime tą rodiklį, išlieka intriga. (...) Kai baigsis pilnai diena, kai turėsime visus duomenis, rytoj Latvija tikrinsis tą rodiklį ir tada bus aišku, ar patekome į paveiktų šalių sąrašą“, – kalbėjo A. Veryga.

Naujausiais Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro duomenimis, šiuo metu Lietuvoje šis rodiklis yra 15,5.

Jeigu Lietuva į šį sąrašą pateks, nuo šeštadienio į Latviją atvykusiems lietuviams bus privaloma 14 dienų saviizoliacija. Ministras A. Veryga teigė, kad pagal pirminį planą, pasienyje pareigūnai nestovės ir kiekvienos mašinos netikrins. Tačiau aktyviai patruliuos.