Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas š. m. kovo mėn., siekiant nustatyti, ar pagrįsti vienos moters teiginiai, kad ją galbūt išžagino Seimo narys Petras Gražulis.

Įvertinęs tyrimo metu surinktus duomenis, gautas specialistų išvadas bei liudytojų apklausas, prokuroras konstatavo, kad ikiteisminis tyrimas nutrauktinas, nes nebuvo padaryta veika, turinti nusikaltimo, numatyto Baudžiamojo kodekso 149 str. 1 d., požymių.

Apie įtarimus sunkiu nusikaltimu politikui, kuriais jį kaltina neįvardijama moteris, pirmasis parašė portalas 15min.lt gegužės 4–osios vakarą.

Kaip skelbė portalas, moteris teigia, jog nusikaltimas įvykdytas šių metų kovo 15–os dienos vakarą, apie 23 valandą, Trakų rajono Vosyliukų kaime esančiame privačiame gyvenamajame name.

Publikacijoje tada buvo teigiama, kad minėtas namas siejamas su P. Gražuliu ir buvusia jo padėjėja Seime Patricija Pachomovaite.

„Kovo 25 d. į ligoninę pristatyta 35 metų amžiaus moteris pareiškė, kad kovo 15 d., apie 23 val., Vosyliukų kaime, Nendrių gatvėje, P. Gražulio name, į alkoholinį gėrimą kažko pripylus ji buvusi apsvaiginta ir išžaginta P. Gražulio ir dar vieno 35–erių metų amžiaus asmens“, – taip „šis įvykis pažymėtas policijos suvestinėse“, rašė 15min.lt.

Pats parlamentaras, žiniasklaidai paviešinus šią informaciją, teigė, kad skandalinga informacija apie jį vėl pateikiama prieš pat rinkimus. „Kaip rinkimai, taip naujas skandalas. Prieš paskutinius LR Seimo rinkimus buvo „listerijos“ skandalas, o dabar išprievartavimas... Ikiteisminis tyrimas tęsis mažiausiai iki rinkimų. Ir jo baigtis yra visiškai nesvarbi.

Tikslas pasiektas. Apjuodintas prieš Lietuvą. Informacija kaip virusas paplito, o aš jau 4 dienos jokios informacijos neturiu! Kreipiuosi visais būdais, bet man policija informacijos neteikia ir atvykti nekviečia. Kokią moterį? Kas atvežė? Į kokią ligoninę? Dėl ko? Kodėl pareiškėja delsė 10 dienų, o policija 1,5 mėnesio taip ir lieka paslaptis...“ – savo feisbuko paskyroje tada klausė politikas.