„Kviesčiau žmones susikaupti ir aš tikiu, kad tai yra paskutinis pusmetis su virusu iki vakcinos atėjimo. Panašu iš tų duomenų, kurie dabar yra ikiklinikiniai ir klinikiniai, kad efektyvi vakcina jau bus, tikrai ne už kalnų šis laikas“, – sakė V. Pečeliūnas.

„Žūti paskutinę karo dieną niekam nelinkėčiau“, – Žinių radijo eteryje dėstė Santaros klinikų gydytojų profsąjungos pirmininkas.

Jis teigė, jog yra labai didelė tikimybė, kad jau kitų metų pavasarį vakcina nuo koronaviruso jau bus.

„Tai reikia susikaupti, atsilaikyti ir tikėtis, kad šviesi ateitis yra tikrai ne už ilgo, kas susiję su šia pandemija“, – kalbėjo ekspertas.

Ketvirtadienio rytą sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga teigė, kad negali pateikti tokių pozityvių prognozių.

„Ir aš norėčiau toks pat optimistas. Yra tokių prielaidų šiam optimizmui. Nes viena iš pirmųjų kompanijų, su kuria Europos Komisija (EK) sudarė jau sutartį, žada, kad sėkmės atveju pirmosios vakcinos net ir šių metų pabaigoje galėtų pasirodyti. Kaip pavyks, tai tik gyvenimas parodys. Tikėkimės, kad viskas bus gerai“, – Žinių radijo eteryje tikino A. Veryga.

Ministras kalbėjo, kad vakcina leistų atsisakyti jau dabar pabodusių apsaugos priemonių.

„Tai yra labai specifinė priemonė, kuri leistų daugybės nespecifinių dalykų, kurie visiems, matyt, įgriso iki gyvo kaulo atsisakyti. Vis atstumų, kaukių, izoliacijų, keliavimo suvaržymų. Nes matyt tikrai tai jau išvargino“, – kalbėjo ministras.