VRK vadovės Lauros Matjošaitytės teigimu, kitą mėnesį vyksiančiuose rinkimuose bus imtasi būtinų prevencinių priemonių, kurios leistų saugiai jaustis visiems rinkimų dalyviams.

„Šių metų rinkimai – kitokie. Tokių dar nebuvo. Aplink mus esant koronavirusui, turime surengti saugius rinkimus, tad mums labai svarbus sveikatos specialistų, epidemiologų indėlis ir patarimai. Tad ir toliau bendradarbiausime, ruošiantis artėjantiems rinkimams, rengiant rekomendacijas, kaip užtikrinti maksimalų saugumą visiems juose dalyvaujantiems. Planuojama organizuoti ir bendras iniciatyvas, supažindinant visuomenę, kokių saugumo reikalavimų svarbu laikytis visiems rinkimų dalyviams – kandidatams, rinkėjams, rinkimų komisijų nariams“, – sako VRK vadovė L. Matjošaitytė.

Sveikatos apsaugos viceministras Algirdas Šešelgis tvirtina, kad SAM atsakingi specialistai, epidemiologai, infektologai jau dėlioja įvairius scenarijus ir rekomendacijas, kaip užtikrinti kuo saugesnę būsimų rinkimų eigą.

„Kai kurios rekomendacijos jau yra parengtos. Pavyzdžiui, kokių saugumo rekomendacijų turi laikytis kandidatai ar jų atstovai, kai lanko gyventojus namuose, kaip elgtis uždarose patalpose, kai vyksta politinės kampanijos dalyvių susitikimai su rinkėjais. Rengiamos ir kitos rekomendacijos, kurios bus pristatytos artimiausiu metu“, – sako viceministras A. Šešelgis.

Anot jo, rinkimų organizatoriai ir dalyviai pagal poreikį bus aprūpinti visomis būtinomis asmens apsaugos priemonėmis.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)