Kauno merai keitėsi, o neveikiantys laikrodžiai – išliko

Laisvės alėjoje kadaise įrengti reklaminiai stendai su laikrodžiais buvo spėję tapti ne tik savotišku šio pėsčiųjų bulvaro akcentu, bet ir gėdos simboliu.

Laikrodžiai beveik niekada nerodė tikslaus laiko, skubėdavo, vėluodavo, arba visai neveikdavo. Pasirodo, jų mechanizmai veikė nuo baterijų, kurias reikėjo reguliariai keisti, o to daryti, panašu, niekas neskubėjo.

„Arba tokių laikrodžių turi iš viso nebūti, arba jie turi rodyti tikslų laiką“, – dar 2008 metais šios publikacijos autoriui yra sakęs tuometinis Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Romaldas Rabačius.

Praėjo ne mažai laiko, pasikeitė ne vienas Kauno meras, tačiau neveikiantys laikrodžiai ir toliau glumina kauniečius ir miesto svečius.

Tiesa, šiuo metu jų liko gana nedaug. Rekonstruojant Laisvės alėją šie reklaminiai skydai buvo nukelti.

Reklaminis stendas su laikrodžiu Kaune

Pažadėjo paraginti verslininkus

Mieste vis dar likusius stendus su neveikiančiais laikrodžiais šiuo metu valdo juos iš bendrovės „Lagunta“ įsigijusi reklamos įmonė „Katos studija“. Jie stovi senamiestyje, Vytauto, Savanorių prospektuose, kitose miesto vietose.

„Miesto centre neveikiančių laikrodžių problema mums yra žinoma. Šių metų vasarį buvo paskelbtas konkursas dėl naujų reklaminių stendų įrengimo įvairiose miesto erdvėse, tame tarpe ir tose vietose, kur stovi reklaminiai įrenginiai su laikrodžiais.

Dėl karantino teko nutraukti paskelbtą konkursą. Dėl laikrodžių dar kartą kalbėsimės su įmone, kuri eksploatuoja šiuos reklaminius įrenginius dėl galimybės visai juos išjungti arba išmontuoti“, – portalui „Delfi“ sakė Kauno savivaldybės Licencijų, leidimų ir paslaugų skyriaus vedėjo pavaduotoja Sonata Šėlienė.

Investicijoms trukdo valdininkų pozicija ?

Bendrovės „Katos studija“ direktorius Mindaugas Žemaitis sakė, kad įsigyjant minėtus reklaminius stendus su laikrodžiais juos ketinta pakeisti šiuolaikiniais įrenginiais. Tačiau šiems planams, pasak verslininko, išsipildyti neleidžia Kauno savivaldybės pozicija.

„Jau šiai dienai jie galėjo būti pakeisti į šiuolaikinius, elektroninius displėjus. Deja, mums nepratęsia leidimų, tad visa investicija – beprasmiška. Net esant šiai, kritinei, situacijai turime užsitikrinę banko finansavimą šiam projektui, jį galėtume įvykdyti per kelis mėnesius“, – sakė M. Žemaitis.

Verslininkas patikslino – norėtų gauti leidimą šiuos stendus naudoti bent penkerius metus, o dabar leidimai išduodami 5 – 6 mėnesiams, ar metams. Keliems, „Katos studijos“ įsigytiems įrenginiams, stovėjusiems Laisvės alėjoje, leidimai buvo panaikinti, jie iškelti. O likusiems, M. Žemaičio teigimu, leidimai galioja iki kitų metų gegužės.

„Visiems 9 stendams buvome pasidarę elektrifikacijos projektus, kad įrengus elektros įvadus galėtume pastatyti normalų įrenginį. Tad dabar visa mūsų investicija nuėjo veltui. Tiesiog rankos nekyla kažką daryti, kai bet kuriuo metu gali būti pasakyta, jog leidimas nepratęsiamas“, – sakė M. Žemaitis.

Paklausus, ar stringant investiciniams planams pakeisti senuosius stendus su nežinia kokį laiką rodančiai laikrodžiais visgi planuojama kažką daryti, kad šie neklaidintų žmonių, verslininkas užsiminė turintis idėją, kaip šią problemą išspręsti.

„Reikės užklijuoti jų ciferblatus, kad neklaidintų žmonių. Pasistengsime dar šią savaitę tai padaryti“, – žadėjo M. Žemaitis.

Reklaminis stendas su laikrodžiu Kaune

Ilgalaikiai leidimai bus išduoti tik laimėjus konkursą

Kauno savivaldybės atstovė, Licencijų, leidimų ir paslaugų skyriaus vedėjo pavaduotoja S. Šėlienė verslininko priekaištus, jog neišduodant ilgalaikių leidimų stendams trukdoma investicijoms, atmetė.

„Šiuo metu, kai mieste vyksta tiek daug tvarkymo darbų, mes tikrai negalime įsipareigoti ir išduoti leidimus ilgam laikui. Nes šiuos stendus, kurie yra laikini statiniai, dėl vykstančių darbų gali tekti bet kada iškelti. Juk nenutiesi dviračių tako, aplenkiančio stendą“, – sakė S. Šėlienė.

Ji minėjo, kad išdavus ilgalaikį leidimą ir reklamos stendą nukėlus, gali tekti kompensuoti ir bendrovės negautą pelną, o patekti į tokią situaciją nenorima.

Pasak licencijų, leidimų ir paslaugų skyriaus vedėjo pavaduotojos S. Šėlienės, mieste numatytos vietos, kuriose bus galima statyti reklamos stendus, o kitais metais ketinama paskelbti pakartotinį konkursą. Šiais metais jis buvo sustabdytas dėl karantino sukeltos kritinės situacijos reklamos rinkoje.

Valdininkė patikslino, jog konkursas vyks jo dalyviams varžantis dėl teisės tam tikrose, savivaldybės numatytose vietose įrengti reklamines vitrinas arba nuorodas.

„Mes suinteresuoti, kad konkurse dalyvautų kuo daugiau įmonių, kad būtų investuojama į kokybiškus, gerus, gražius įrenginius“, – sakė Kauno savivaldybės atstovė S. Šėlienė.