Pasak premjero, Z. Jedinskio nuomonė nesutampa su oficialia partijos pozicija.

„Mes praėjusią savaitę buvome susirinkę į koalicijos tarybą, ten buvo labai aiškiai išsakytos partijos pirmininko, frakcijos seniūnės pozicijos, dėl kurių mes neabejojame. Jei Seimo nario pasisakymai būtų oficiali partijos pozicija, aišku, tai būtų kliuvinys“, – trečiadienį po Vyriausybės posėdžio sakė S. Skvernelis.

„Jis turi teisę laisvai kalbėti, savo nuomonę reikšti ir reiškia. Svarbu ne tik nuomonė, bet politiniai sprendimai, kurie priiminėjami. Ta pati frakcija prabalsavo Seime, priimdami rezoliuciją. Lygiai taip pat galiu kalbėti apie savo abu (LLRA-KŠS – ELTA) deleguotus ministrus – net klausimų nekyla, yra visiškas supratimas, pilnas Vyriausybės politikos Baltarusijos atžvilgiu palaikymas“, – pabrėžė S. Skvernelis.

ELTA primena, kad viešojoje erdvėje aštrią kritiką sukėlusiame ir vėliau ištrintame feisbuko įraše Z. Jedinskis teigė, kad „Baltarusijoje policija gina Konstituciją“. Kiek vėliau Z. Jedinskis portalui 15min.lt teigė, kad nėra patikimų įrodymų, jog rinkimai Baltarusijoje buvo suklastoti.