„Noriu nuraminti tėvelius ir vaikučius. Nėra jokio pagrindo nerimauti ir tikėti piktybiškai skleidžiama melaginga informacija! Jei nutiktų taip, kad vaikai pasijus blogai ugdymo įstaigose, pavyzdžiui, pajus simptomus, panašius į peršalimo, koronaviruso (COVID-19), prastai jausis, užtikrinu, kad niekas jų neatims iš tėvų, neišveš į ligonines ir nepradės jokio gydymo be tėvų žinios! Tai yra dar viena melaginga informacija, kuri dirbtinai skleidžiama per socialinius tinklus, siekiant įbauginti tėvelius ir vaikučius“,– feisbuke rašė A. Veryga.

Ministras teigė nežinąs pirminio pasklidusio informacijos šaltinio, ir ją skleidžiančius asmenis.

„Nežinau, kas tokią nesąmonę sugalvojo ir paleido šią fake news, bet tie, kas taip padarė, panašu, kad šiaip turi sunkumų gyvenime. Kodėl? Nes taip elgtis yra mažų mažiausiai neatsakinga, neetiška, nekorektiška ir ne pilietiška“, – rašė A. Veryga.

Ministras paaiškino, kad, jei vaikas ugdymo įstaigoje pasijustų prastai ir pajustų simptomus, panašius į koronaviruso, peršalimo ar kt., atsakingi darbuotojai nedelsiant turi paskambinti tėveliams ir informuoti, kad kuo greičiau pasiimtų savo atžalą.

„O vaikas, kol laukiama atvykstant tėvelių, turėtų palaukti atskiroje patalpoje, kabinete, salėje ar kitoje vietoje, kur nebūtų kitų žmonių, siekiant išvengti galimo viruso plitimo. Na, o su tėvelių laukiančiu vaiku turėtų būti ugdymo įstaigos darbuotojas, kad nepalikti jo visiškai vieno nežinioje tokioje situacijoje“, – rašė A. Veryga