Šia priemone medikai pasinaudoti galės iki lapkričio 30 dienos, pranešė Ekonomikos ir inovacijų ministerija.

„Norėdami padėkoti medikams, kurie karantino metu dirbo itin sudėtingomis sąlygomis, iškėlėme medikų poilsio idėją Lietuvoje. Jų poilsiui skirtos lėšos pasieks turizmo sektorių“, – pranešime sakė ministras Rimantas Sinkevičius.

Turizmo paslaugomis nemokamai galės pasinaudoti ir licencijuoti medikai, ir licencijų neturintys sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojai. Jie galės pasirinkti atostogų Lietuvoje pasiūlymus ir vieną kartą įsigyti turizmo paslaugas iš pasirinkto turizmo paslaugų teikėjo.

Licencijuoti sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojai į paslaugų teikėjus galės kreiptis su savo licencijos numeriu, o nelicencijuotiems bus suteikti turizmo paslaugų kuponai.

Įsigijus turizmo paslaugas, kurių kaina mažesnė nei 200 eurų, nepanaudota dalis nebus kompensuojama, o norintys įsigyti paslaugų už daugiau nei 200 eurų, skirtumą turės padengti savo lėšomis.

Šiuo metu valstybės kompensuojamas turizmo paslaugas jau yra rezervavę daugiau nei 5 tūkst. sveikatos priežiūros įstaigų darbuotojų, o paslaugas teikia 655 paslaugų teikėjai.

Priemonės „Atostogos medikams“ biudžetas siekia 10 mln. eurų.