„Jaučiuosi tikrai gerai. Jau dvi savaites jaučiuosi tikrai gerai. Kai sužinojau žinią, kad tikrai jau esu sveikas, pasijutau labai gerai ir šiandien esu kupinas energijos, esu pasiruošęs kibti į darbus ir pradėti sezoną“, – laidos Delfi diena pradžioje sako J. Sakalauskas.

Ragina žmones būti atsargius

Anot jo, nors liga ir yra sunki, tačiau žmonės negali užsidaryti ir gyventi be aplinkinių žmonių bei kultūros.

„Liga tikrai yra sunki ir ypatingai tiems, kas serga sunkia forma. Aš esu pakankamai jaunas žmogus ir mane jau gąsdina. (…) Kita vertus, aš norėčiau pasakyti ir kitą dalyką – reikia gyventi, nereikia užsidaryti. Iki vakcinos dar labai toli, bet reikia saugotis, reikia privengti kažkurių kontaktų, bet reikia gyventi. Žmogui negalima gyventi be kitų žmonių, be kultūros, bet, matyt, dabar tai reikia daryti saugiau“, – laidoje sako J. Sakalauskas.

Negalėjo įsivaizduoti tokio scenarijaus

Anot jo, tokio scenarijaus, kad susirgs, J. Sakalauskas net nebūtų galėjęs susapnuoti.

„Aš buvau įsitikinęs, kad vis tik manęs jis nepaveiks ir nepaveiks nei mano vaikų, aplinkos. Teatre laikėmės ypatingai didelių saugumo reikalavimų ir vykdėme visas rekomendacijas. Tai, kad aš susirgsiu, nebuvo tokio scenarijaus net baisiausiame mano košmare. Viskas vyko taip, kaip vyko. Susirgau aš, nors tuo ir netikėjau, nes virusas mane ir paprastai labai retai kabina.

Jonas Sakalauskas

Susirgau tokia forma, nors galima sakyti, kad net nesu sirgęs gripu. Pripažinsiu, kad galbūt tai nebuvo pats blogiausias scenarijus, bet scenarijus ne iš malonesnių“, – sako J. Sakalauskas.

J. Sakalauskas pripažįsta, kad jaudinasi nebent dėl to, kad žmonės gali privengti teatro arba žmonių, kurie bendravo su juo.

„Aš ne tiek bijau, kad manęs pradės vengti žmonių, bet mano aplinkos žmonių, teatro žmonių, vadovų. Nenoriu niekam kelti streso, nors visiškai žinau, kad kas jau kas, bet tiek aš arba teatras yra visiškai patikrintas. Tai šiandien tikrai yra saugi vieta“, – sako jis.

Susirgo rugpjūčio pradžioje

Rugpjūčio pirmoje pusėje, kai paaiškėjo, kad J. Sakaulauskas serga, apie ligą pranešė ir jo buvusi žmona Agnė Sabulytė.

Teatro direktorius teigė nežinantis, kur galėjo užsikrėsti koronavirusu, kadangi tuo metu nebuvo išvykęs į užsienį, nebendravo su asmenimis, kuriems būtų diagnozuotas koronavirusas. J. Sakalauskas sako išvengęs bendravimo su teatro kolektyvais, o šią savaitę artimiau bendravo su keliolika teatro darbuotojų, daugiausiai – vadovybe.

„Kol kas yra sprendimai dezinfekuoti teatrą, sustabdyti darbą, ištirti galimai kontaktavusius asmenis ir gavus atsakymus grįžti prie darbų tiems, kas neturi tų rizikų“, – teigė J. Sakalauskas.