„Nekomentuosiu to, nes jo sprendimai kartais yra nepaaiškinami. Čia yra jo reikalas. Viskas yra labai akivaizdu, tai yra rinkiminė akcija. Vieni reikalauja atsistatydinimo, kiti paduoda į teismą.

Bandau tik suprasti, ar tie žmonės turi nors truputį atsakomybės prieš kitą visuomenės dalį, kuri kartais gali ir apsigauti, kada vienu arba kitu politiku arba kažkokiu visuomenės veikėju pasitiki. Agituoti, kad nereikia nešioti kaukių, kad nėra koronaviruso, yra jau panašu į nusikalstamą veiklą.

Kai paskaitai net ir tokių pakankamai jaunų žmonių, kaip Nacionalinio operos ir baleto teatro direktorius, istorijas, tai supranti, kad niekas nėra savaime apsaugotas nuo viruso, tiesiog turime daryti viską, kad apsisaugotume“, – sakė R. Karbauskis.

N. Puteikio iniciatyvą paduoti A. Verygą į teismą LVŽS pirmininkas vadina rinkimine akcija.

„ Jis yra išeidinėjęs iš frakcijos prieš vienus rinkimus, paskui sugrįžo. Tiesiog jis taip elgiasi, taip jam atrodo teisinga, net pykti ant jo nebegaliu. Po rinkimų, jeigu jis taptų Seimo nariu, jis vėl gali ateiti ir sakyti, kad „aš noriu dirbti kartu“, – sakė R. Karbauskis.

Partijos pirmininkas nemano, kad būtų prasminga diskutuoti apie jo šalinimą iš frakcijos.

„Manau, kad apie tai neverta šnekėti. Dabar, per likusį laiką iki Seimo rinkimų, jau ne kažin ką nuveiksime. Darysime tai, ką turime daryti, bet suprantame, kad visi, pirmiausia, opozicija, galvoja apie rinkimus, ir kiš pagalius ten, kur tik galės. Manau, kad neverta gaišti laiko, ir kažką aiškinti. Praeis rinkimai, ir viskas sustos į savo vietas“, – sakė R. Karbauskis.

Apskundė teismui Verygos įsakymus

Kaip rašė BNS, Seimo narys, Centro partijos-tautininkų pirmininkas N. Puteikis pirmadienį pranešė apskundęs teismui sveikatos apsaugos ministro A. Verygos įsakymus dėl sveikatos priežiūros įstaigų paslaugų ribojimo.

Skunde Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui, pasak N. Puteikio, prašoma įpareigoti sveikatos apsaugos ministrą A. Verygą per 30 kalendorinių dienų pilna iki karantino buvusia apimtimi atkurti planines sveikatos priežiūros paslaugas.

„Kreipimąsi į teismą paskatino ministro A. Verygos informacija, kad rudenį, jeigu didės susirgimų COVID-19 skaičius, vėl bus imtasi medicinos įstaigų – ligoninių ir poliklinikų – darbo ribojimų. Centro partija-tautininkai, aš, kaip tos partijos pirmininkas, šiuo atveju naudojuosi Seimo nario mandatu, kuris leidžia apskųsti ministro įsakymus“, – spaudos konferencijoje pirmadienį sakė N. Puteikis.

„Sprendimai galimi keli: prašome kai kuriuos sprendimus sustabdyti jau dabar, bylos nagrinėjimo laikotarpiu, kai kuriuos sprendimus prašome pripažinti, tuos kurie buvo anksčiau priimti, neteisėtais, ir kai kuriuos sprendimus prašome prevenciškai, kad nebūtų priimami, kaip antai, tolesnis ribojimas ligoninių ir poliklinikų veiklos“, – sakė partijos pirmininko pavaduotojas Kristupas Krivickas.