„Prieš rugsėjo 1-ąją susitikau su Vyriausybės socialiniu partneriu, didžiausios mokytojus vienijančios Lietuvos švietimo ir mokslo profesinės sąjungos pirmininku Egidijumi Milešinu. Aptarėme ir lūkesčius, ir iššūkius, ir džiaugsmus. Praėjusiais metais pasiekti susitarimai dėl 10 proc. mokytojų atlyginimų kilimo nuo rugsėjo, lyginant su praėjusiais metais, turėtų lemti vidutiniškai apie 120 eurų pakilimą bendrojo ugdymo mokytojui prieš mokesčius“, – savo feisbuko paskyroje rašo S. Skvernelis.

„Ypač džiugina istorinis žingsnis sulyginti ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo specialistų atlyginimus su kitų mokytojų. Dėl to ikimokyklinio ugdymo pedagogams vidutiniškai atlyginimai turėtų augti net 445 Eur neatskaičius mokesčių, o priešmokyklinio – 300 Eur iki mokesčių“, – taip pat akcentuoja ministras pirmininkas.

S. Skvernelio teigimu, susitikime E. Milešinas taip pat išsakė mokytojų lūkesčius dėl padidėjusio krūvio, kurį sukėlė tiek karantino laikotarpis, tiek sukels darbas nuo rugsėjo papildomais saugos reikalavimais. LŠMPS pasiūlė mokytojams už šį krūvį atlyginti panašiai kaip ir medikams papildoma kompensacija reikalingoms paslaugoms. Pasak premjero, šis pasiūlymą Vyriausybėje tikrai bus rimtai apsvarstytas.

„Taip pat aptarėme profesinės sąjungos atliktą tyrimą dėl skirtumų tarp savivaldybių finansuojant ikimokyklinį ugdymą ir sutarėme, kad svarstysime, kaip teisiškai būtų galima šiuos skirtumus panaikinti. Džiaugiuosi, kad turime tokius socialinius partnerius, kurie nebijo kritikuoti ir kelti nepatogius klausimus, bet kartu ir siūlo sprendimus. Tikiuosi, kad tokią partnerystę puoselėsime ir toliau“, – rašo S. Skvernelis.