Per parą 17 atvejų patvirtinta Vilniaus apskrityje, devyni – Kauno, trys – Utenos, po du – Tauragės ir Panevėžio, po vieną – Marijampolės ir Klaipėdos apskrityse, sekmadienį pranešė Nacionalinis visuomenės sveikatos centras.

Iš 17-os Vilniaus apskrityje patvirtintų naujų koronaviruso atvejų, aštuoni fiksuoti Švenčionių rajone. Vieno užsikrėtimo aplinkybės nėra aiškios, kiti septyni siejami su protrūkiu įmonėje „Intersurgical“.

Tarp devynių Vilniuje patvirtintų atvejų, trys yra antriniai, siejami su protrūkiu chore „Draugiški projektai“. Šeštadienį taip pat patvirtintas antrinis atvejis, susijęs su protrūkiu Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre.

Du atvejai patvirtinti Vilniaus įmonėje „Tuma“, vienas užsikrėtusiųjų jaučia simptomus, kitas – ne. Šioje bendrovėje iš viso patvirtinti keturi užsikrėtimai koronavirusu.

Dar du atvejai Vilniuje patvirtinti profilaktiškai tirtiems asmenims, abu jie simptomų nejaučia.

Iš Kauno apskrityje patvirtintų devynių atvejų, šeši yra šeiminiai, trys jų jaučia simptomus, kiti – ne. Du atvejai Kaune yra įvežtiniai – iš Nyderlandų ir Ispanijos. Užsikrėtusieji simptomų nejaučia, tyrėsi profilaktiškai, nes grįžo iš užsienio.

Taip pat patvirtintas antrinis atvejis, siejamas su Pilies sodo protrūkiu. Užsikrėtęs asmuo juto simptomus, bet šiuo metu jaučiasi gerai.

Utenos apskrityje, Molėtuose, patvirtinti trys šeiminiai atvejai. Asmenys dirba „Intersurgical“, vienas iš jų jaučia simptomus.

Klaipėdos apskrityje užfiksuotas vienas šeiminis atvejis. Asmuo tyrėsi profilaktiškai, nes kontaktavo su COVID-19 užsikrėtusiu asmeniu.

Marijampolėje, ir Jurbarke, patvirtinti trys atvejai asmenims, kurie tyrėsi pajutę simptomus.

Panevėžio apskrityje patvirtinti du atvejai, susiję su šeiminiais protrūkiais. Abu asmenys jaučia simptomus.