Naujasis sąrašas įsigalios rugpjūčio 29 dieną.

Atvykstantieji iš Lietuvos izoliuotis kol kas neturi, tačiau po savaitės padėtis gali pasikeisti, pabrėžė centras.

Taigi Latvijoje 14 dienų izoliuotis turės asmenys, grįžtantys iš 26 Europos ekonominės erdvės (EEE) ir Europos Sąjungos (ES) šalių, taip pat iš Monako ir Andoros.

Minėtų 26 EEE ir ES šalių sąraše yra Liuksemburgas, Lichtenšteinas, Vokietija, Rumunija, Ispanija, Belgija, Bulgarija, Malta, Švedija, Šveicarija, Čekija, Nyderlandai, Portugalija, Islandija, Prancūzija, Lenkija, Kroatija, Austrija, Kipras, taip pat Danija, Didžioji Britanija, Airija, Graikija, Slovėnija, Slovakija ir Italija.

Sergamumas COVID-19 Latvijoje šiuo metu sudaro 3,1 atvejo 100 tūkst. gyventojų ir šis rodiklis yra mažiausias tarp visų Europos šalių, kuriose yra sergančiųjų koronavirusine infekcija.

Tuo tarpu Lietuvoje ir Estijoje sergamumas COVID-19 toliau didėja ir jau pasiekė atitinkamai 15,5 ir 11,4 atvejo 100 tūkst. gyventojų.

Didžiausias sergamumas koronavirusu šiuo metu yra Ispanijoje – 196,4 atvejo 100 tūkst. gyventojų (prieš savaitę – 145 atvejai).

Belgijoje, Rumunijoje, Bulgarijoje ir Švedijoje sergamumas šiek tiek sumažėjo, o Čekijoje, Austrijoje, Islandijoje, Portugalijoje, Graikijoje, Lenkijoje ir kitose šalyse – padidėjo.