VRK duomenimis, šiuose rinkimuose Seimo nario mandato siekia Elektrėnų meras Kęstutis Vaitukaitis, Radviliškio meras Antanas Čepononis ir Trakų rajono merė Edita Rudeliėnė. Tiesioginiuose merų rinkimuose jie išrinkti 2019 metų kovą.

Kaip skelbia komisija, jei minėtų savivaldybių vadovai būtų išrinkti į Seimą, per šešis mėnesius, t. y. ne vėliau kaip iki 2021 metų balandžio, VRK laisvoms merų vietoms užimti organizuotų naujus rinkimus tose savivaldybėse.

Prieš ketverius metus, 2016-aisiais, į Seimą nebuvo išrinktas nė vienas mero pareigas einantis
kandidatas.

„VRK primena, kad šiuo metu vis dar vyksta kandidatų dokumentų ir juose nurodytų duomenų
patikrinimas, po kurio paaiškės, ar visi Seimo rinkimuose norintys dalyvauti kandidatai atitinka
Seimo rinkimų įstatyme numatytus reikalavimus“, – teigiama komisijos pranešime penktadienį.

Galutiniai kandidatų į Seimo rinkimus sąrašai bus paskelbti likus mėnesiui iki rinkimų, ne vėliau kaip rugsėjo 11 dienos.

VRK taip pat yra informavusi, kad Seimo rinkimų kampanijoje dalyvauja ir dauguma dabartinės Vyriausybės ministrų: Seimo rinkimuose kandidatuos 9 iš 15 dabartinės Vyriausybės narių.

Sprendimą siekti Seimo nario mandato yra priėmę Aplinkos ministras Kęstutis Mažeika, Ekonomikos ir inovacijų ministras Rimantas Sinkevičius, Socialinės
apsaugos ir darbo ministras Linas Kukuraitis, Susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius, Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, Užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, Vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė, Žemės ūkio ministras Andrius Palionis bei ministras pirmininkas Saulius Skvernelis.

VRK anksčiau šią savaitę skelbtais duomenimis, perrinkimo į Seimą siekia daugiau nei 94 proc. dabartinių parlamentarų, t.y. 132 iš 140 Seimo narių.