„Džiaugiamės jaunuolių motyvacija ir pasiryžimu tapti Lietuvos kariuomenės karininkais. Jau per motyvacinį pokalbį atrankos dalyviai pareiškė tvirtai apsisprendę rinktis studijas Karo akademijoje. Nebuvo abejojančių ar bandančių teisintis, kad taip pasielgė dėl to, „jog draugai stojo“ ir panašiai“, – pranešime teigė Atrankos centro viršininkas majoras Jurgis Norvaiša.

Anot jo, beveik 90 proc. pareiškusių norą studijuoti Karo akademijoje ją rinkosi pirmu numeriu, likusieji – kaip antrąjį arba trečiąjį pageidaujamą variantą.

KAM teigimu, įstojusiųjų į šią aukštąją mokyklą skaičius kelis pastaruosius metus reguliariai auga.

Anot ministerijos dešimt įstojusiųjų bent vieną brandos egzaminą išlaikė šimtu balų.

Be kita ko, penktadalį įstojusiųjų sudaro merginos.

Pasak KAM, šiemet Karo akademijoje Gynybos technologijų vadybos studijų programą pasirinko daugiausia pirmakursių – 47, Nacionalinio saugumo ir gynybos – 45, Tarptautinių santykių – 34.

Akademijos specialistai atkreipia dėmesį, kad susidomėjimas Gynybos technologijų vadybos programa šiais metais buvo ypač didelis, todėl jai skirtos vietos iš karto buvo užimtos.

„Pagal Gynybos technologijų vadybos programą nusprendę studijuoti jaunuoliai galės rinktis ir karinio rengimo kryptį. Nutarę tapti karinių oro pajėgų karininkais, kartu mokysis Lietuvos karo akademijoje ir Vilniaus Gedimino technikos universiteto Antano Gustaičio aviacijos institute, pasirinkę karinių jūrų pajėgų karininko studijas – Lietuvos aukštojoje jūreivystės mokykloje“, – rašoma pranešime.

KAM teigimu, priimti jaunuoliai, aprūpinti uniformomis ir susipažinę su pagrindinėmis kario taisyklėmis, rugpjūčio 30 dieną išvyks į Didžiojo Lietuvos etmono Jonušo Radvilos mokomąjį pulką Rukloje.

Ten jie išeis Bazinį kariūno kursą ir įgis individualaus rengimo pagrindus. Spalio mėnesį, prisiekę Lietuvai, kariūnai tęs studijas Lietuvos karo akademijoje.