Apie tai praneša Lazdijų rajono savivaldybės administracija.

Pasak Nacionalinės visuomenės sveikatos centro Alytaus filialo vedėjos Dalytės Nekraševičienės, su sergančiąja kontaktavusių asmenų skaičiuojama dešimtys.

Moteris inkubaciniu ligos periodu lankėsi šeimos šventėse, dalyvavo giminių susiėjimuose, išvykose.

Pajutusi peršalimo simptomus, kreipėsi į medikus. Atlikus koronaviruso testą, patvirtintas susirgimas.

Su moterimi kontaktavusiųjų testavimas pradėtas ketvirtadienį, kai buvo gauti savivaldybės darbuotojos tyrimų rezultatai.

Tyrimai bus tęsiami ir savaitgalį, nes kontaktų – daug, jie pasiskirstę per keletą apskričių, daugiausia – Alytaus apskrityje.

Susirgusioji moteris Lazdijų savivaldybėje dirba socialinio pobūdžio darbą, tačiau užsikrėtimo laikotarpiu atostogavo.

Atostogų metu, rugpjūčio 19-ąją, moteris lankėsi savivaldybės administraciniame pastate, buvo užsukusi pas koleges į skyrių.

Keturioms savivaldybės administracijos darbuotojoms, turėjusioms tiesioginį kontaktą su sergančiąja, paimti tyrimai dėl koronaviruso, tačiau rezultatų dar nėra, joms paskirta saviizoliacija.

Turimais duomenimis, koronavirusas įtariamas ir Kaune gyvenančiam moters sūnui, kuris kartu su motina dalyvavo šeimos šventėse.

Pasak D. Nekraševičienės, jaunas vyras jaučia koronavirusui būdingus simptomus, jam paimtas mėginys tyrimams, tačiau kol kas atsakymų rezultatai negauti.

Pasak D. Nekraševičienės, spėjama, kad užsikrėsti moteris galėjo nuo iš Kauno atvykusio sūnaus, tačiau tokią versiją atmesti ar patvirtinti bus galima tik sulaukus jauno vyro tyrimo rezultato.

Dėl koronaviruso grėsmės ketvirtadienį dezinfekuotas Lazdijų rajono savivaldybės administracijos pastatas Vilniaus gatvėje, Lazdijų mieste.

Taip pat į nuotolinį perkeltas rugpjūčio 28-ąją turėjęs vykti Lazdijų rajono savivaldybės tarybos posėdis.