Visus šiuos Oksanos „nuotykius“ užfiksavo policijos pareigūnų vaizdo registratorius, todėl valstybės tarnautojams pasipriešinusi moteris buvo patraukta baudžiamojon atsakomybėn.

Itin didelę drąsą prieš pareigūnus demonstravusi moteris šiandien jau gailisi tokio savo poelgio – nors iš pradžių teigė, kad nelietė pareigūnų lytinių organų, tačiau vėliau kaltę pripažino ir atgailavo.

„Viskas taip įvyko dėl nervų“, – sakė Oksana.

Moteris atsiprašė pareigūnų – ne tik dėl to, kad vienam jų pataikė į lytinius organus, bet ir dėl to, jog kitam sužalojo pirštą.

Bylos duomenimis nustatyta, kad sostinės policijos patruliai gavo iškvietimą į vieną Vilniaus daugiabučių – prie namo buvo sužalotas nepilnametis berniukas. Vaikas pareigūnams nurodė, kad jį užpuolė draugės tėvas, kuris jam kartą trenkė į saulės rezginį.

„Kai atvykome, mūsų laukė du nepilnamečiai, jie paaiškino, kad su savo drauge kieme rado ežiuką, kurį ši norėjo nusinešti namo, bet prieš tai nuėjo pasiklausti tėvų, – pasakojo pareigūnai. – Laukėme, kai prie mūsų priėjo mergaitės tėvas, jis ėmė konfliktuoti ir vienam iš berniukų sudavė į krūtinės sritį, todėl jis nukrito, o kitam vaikui norėjo suduoti į veidą, tačiau šis užsidengė rankomis, todėl pataikė jam į ranką.“

Pareigūnai nutarė išsiaiškinti konflikto aplinkybes ir nuvyko į prieš nepilnamečius smurtavusio vyro namus.

„Kai pabeldėme į duris, prie jų priėjęs vyras pasakė, kad durų neatidarys, nes policijos nekvietė, – prisiminė vienas patrulių. – Tada pareikalavome atidaryti duris. Vyras pakluso ir duris atidarė – namuose buvo akivaizdžiai neblaivus vyras, moteris ir nepilnametė dukra. Kai paprašėme papasakoti, koks incidentas įvyko su vaikais, jis paaiškino, kad užstojo savo dukterį, tačiau nesugebėjo nurodyti, kaip, tik pasakė, jog gaila, kad nepataikė jiems į veidą. Taip pat jis paaiškino, kad vaikai daro blogą įtaką jo dukrai. Pasakėme, kad jam reikės apsirengti ir kartu su mumis vykti į policijos įstaigą, bet jis atkirto, jog niekur nevažiuos.“

Anot pareigūnų, dar kartą vyro buvo pareikalauta apsirengti ir eiti iki tarnybinio automobilio, bet šis vis tiek atsisakė vykdyti reikalavimus. Į konfliktą įsikišo ir vyro sutuoktinė Oksana – pareiškė, kad šis niekur nevažiuos, ir ėmė jį laikyti.

„Paskui moteris pasakė, kad iš balkono išleis ir ant mūsų užsiundys savo šunį, – ji ėjo atidaryti durų, bet šuo nespėjo išbėgti iš balkono, nes aš greitai spėjau duris uždaryti, – prisiminė patrulis. – Vėliau ji vėl bandė išleisti šunį, todėl atsistojau prie balkono durų ir jas saugojau.“

„Traukis nuo durų arba duosiu tau į kiaušus!“ – įtūžusi Oksana nė neketino nurimti, o kai pareigūnas pareikalavo nutraukti neteisėtus veiksmus, moteris visiškai nereagavo, elgėsi agresyviai ir patrulius pasiuntė „ant trijų raidžių“.

„O paskui ji pradėjo tampyti už mano tarnybinės uniformos, griebė už kelnių, buvo užsimojusi trenkti į lytinius organus, bet nepataikė, tampė mane už rankų ir apdraskė kairės pusės pirštą“, – tvirtino nukentėjusiuoju pripažintas policijos patrulis.

Anot jo, kadangi Oksana elgėsi agresyviai ir nereagavo į reikalavimus nutraukti neteisėtus veiksmus, toliau tampė už tarnybinės uniformos, užpuolė kolegą ir šiam sudavė į lytinius organus, patrulis buvo priverstas panaudoti spec. priemones – ašarines dujas ir antrankius. Tačiau sutramdyti moterį nebuvo taip paprasta – jos ginti stojo vos ant kojų pastovintis sutuoktinis.

„Todėl ir prieš jį teko panaudoti spec. priemones – ašarines dujas, – nekasdienį incidentą prisiminė pareigūnas. – Tada mano kolegos jį pargriovė ant grindų ir rankas surakino antrankiais.“

Sutuoktinius į policijos komisariatą išvežė papildomai iškviesti pareigūnų kolegos, o incidentą mačiusi nepilnametė mergaitė buvo perduota šios vyresniajam broliui.

Į policijos komisariatą pristatyta Oksana kategoriškai neigė, kad puolė policijos pareigūnus, tačiau pripažino, jog su šiais įsivėlė į konfliktą, kai jie norėjo sulaikyti jos sutuoktinį.

„Tarp mūsų kilo konfliktas, kai pradėjau bartis, norėjau patrulį nustumti nuo balkono durų, nes jos buvo pravertos ir jas jau bandė atidaryti mano šuo“, – Oksana neslėpė, jog keikėsi necenzūriniais žodžiais ir grubiai nuo balkono durų patraukė policijos pareigūną.

Moteris sakė, kad į jos namus atvykusių policininkų anksčiau nepažinojo ir neturėjo tikslo nei jų pulti, nei žaloti. Ir tuo labiau, anot jos, griebti jiems už lytinių organų.

O kai Oksanai iškelta baudžiamoji byla buvo perduota į teismą, moteris pakeitė savo poziciją – supratusi, kad neišvengs atsakomybės, nes namuose įvykęs incidentas buvo užfikstuotas vaizdo registratoriumi, ji prisipažino, jog ne tik puolė ir keikė policininkus, bet ir šiems griebė už tarpukojo.

„Labai dėl to atsiprašau“, – sakė moteris. Ji nurodė, kad šiuo metu visiškai negali vaikščioti, jos laukia sudėtinga operacija, nes medikams reikės operuoti abi kojas.

Oksanai iškeltą baudžiamąją bylą Vilniaus miesto apylinkės teismas išnagrinėjo sutrumpinto proceso tvarka, nes moteris pripažino kaltę. Teisėjas Ramūnas Keidūnas konstatavo, kad nukentėjusiuoju pripažintam policijos pareigūnui nežymiai sutrikdyta sveikata, kai šiam buvo sužalotas pirštas. Kitas policininkas, kuriam moteris ranka trenkė į lytinius organus, pretenzijų neturėjo, nes po suduoto smūgio „fizinio skausmo nejuto“.

„Teismo vertinimu, kaltinamosios Oksanos prisipažinimas dėl nusikalstamos veikos padarymo ir jos nurodytos nusikalstamos veikos padarymo aplinkybės nekelia abejonių, jos kaltė taip pat įrodoma kitais ikiteisminio tyrimo metu surinktais įrodymais (nukentėjusiojo, liudytojų parodymais, vaizdo įrašais, specialisto išvada, policijos registro išrašu, tarnybiniais pranešimais), todėl teismas daro išvadą, kad kaltinamosios kaltė yra įrodyta“, – konstatavo teisėjas.

Teismas nutarė Oksanai iškeltą baudžiamąją bylą nutraukti, nes ši susitaikė su nukentėjusiuoju policijos pareigūnu.

Anot teisėjo, atsakomybėn patraukta moteris padarė vieną nusikaltimą, kuris priskiriamas nesunkių tyčinių nusikaltimų kategorijai, prisipažino jį padariusi ir nuoširdžiai dėl to gailėjosi, savo elgesį vertino kritiškai ir teisiamajame posėdyje atsiprašė nukentėjusiojo policijos pareigūno, o nusikalstama veika nebuvo padaryta žala.

„Teisiamojo posėdžio metu nukentėjusysis nurodė, kad neturi pretenzijų kaltinamajai“, – pabrėžė teismas.

Nuosprendyje, kuriuo baudžiamoji byla nutraukta, teismas taip pat pažymėjo, kad Oksana kartą jau buvo teista, tačiau teistumas yra išnykęs, todėl ji laikytina pirmą kartą teisiamu asmeniu, jos atžvilgiu nėra pradėta naujų ikiteisminių tyrimų.

„Oksana turi rimtų sveikatos problemų, šiuo metu negali vaikščioti, todėl ir teisiamajame posėdyje dalyvavo nuotoliniu būdu“, – įvertinęs byloje nustatytas aplinkybes, teismas padarė išvadą, jog moteris nėra linkusi nusikalsti, taip pat nėra pagrindo išvadai apie susiformavusias jos antivisuomenines nuostatas, o padarytas nusikaltimas labiau atsitiktinis.

„Be to, kaltinamoji yra gan brandaus amžiaus, susiformavusi asmenybė, todėl, teismo vertinimu, byloje nėra itin reikšmingų duomenų, kurie leistų manyti, kad Oksana ateityje darys naujas nusikalstamas veikas, – manytina, kad baudžiamasis procesas pats savaime turės įtakos Oksanos elgesiui kaip auklėjamoji ir prevencinio pobūdžio priemonė“, – nurodė teisėjas.

Tačiau, pasak teismo, jeigu per vienus metus Oksana padarys naują baudžiamąjį nusižengimą ar neatsargų nusikaltimą, teismas gali panaikinti sprendimą dėl atleidimo nuo baudžiamosios atsakomybės ir spręsti dėl jos baudžiamosios atsakomybės už visas padarytas nusikalstamas veikas.