„Rugpjūčio 24 dieną Lietuvos Respublika apkaltino Baltarusiją, kad jos oro pajėgų sraigtasparnis pažeidė Lietuvos oro erdvę. Jo veiksmais buvo užkirstas kelias Baltarusijos Respublikos sienos pažeidimui oro erdvėje iš Lietuvos pusės“, – sakoma ministerijos pareiškime

Susitikime su Lietuvos ambasados Baltarusijoje gynybos atašė jam buvo pranešta apie būtinybę pateikti įrodymų dėl Lietuvos valstybinės sienos kirtimo fakto, nurodė ministerija.

Tuo metu Baltarusijos kariškiai pateikė savo duomenis, remiantis kuriais, oro erdvės pažeidimo nebuvo, pareiškė ji.

„Iki rugpjūčio 26 dienos 16 val. Lietuva nepateikė savo objektyvios kontrolės duomenų dėl jos pačios įvardinto incidento. Todėl Baltarusijos gynybos ministerija jos pateiktus kaltinimus laiko nepagrįstais“, – pareiškė Baltarusijos gynybos ministerija.

Baltarusija Lietuvai pirmadienį įteikė notą dėl akcijos „Laisvės kelias“ metu į Baltarusiją įskridusių balionų, pavadindama tai „planuota provokacija“.

Savo ruožtu Lietuva pirmadienį taip pat įteikė notą Baltarusijai dėl oro erdvės pažeidimo – užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus teigimu, į Lietuvos teritoriją vykstant solidarumo akcijai buvo įskridęs baltarusių sraigtasparnis.