Po kontakto su sergančiaisiais užsikrėtė 21 žmogus, 5 asmenų užsikrėtimo aplinkybės šiuo metu dar nežinomos. Be to, per praėjusią parą užregistruoti 6 įvežtiniai atvejai.

Įvežtiniai atvejai – iš 5 valstybių

2 įvežtiniai atvejai vakar užregistruoti Klaipėdos apskrityje. COVID-19 liga patvirtinta asmenims, į Lietuvą atvykusiems iš Albanijos. Epidemiologinio tyrimo metu nustatyta, kad asmenims yra pasireiškę koronavirusui būdingų simptomų.

Vilniaus apskrityje taip pat užregistruoti 2 įvežtiniai atvejai – iš Kipro ir Ukrainos. Abu atvejai simptominiai.

Kaune per vakar parą COVID-19 liga patvirtinta asmeniui, į Lietuvą grįžusiam iš Vokietijos, Utenos apskrityje – žmogui, grįžusiam iš Šveicarijos. Šie asmenys taip pat jaučia infekcijai būdingų simptomų.

12 naujų atvejų yra siejami su židiniais

4 atvejai, patvirtinti vakar, siejami su židiniu chore „Draugiški projektai“. Šie asmenys yra kitų meno kolektyvų – Šiaulių valstybinio choro „Polifonija“, choro „Aidija“ ir Valstybinio choro „Vilnius“ – nariai. Iš viso su šiuo židiniu dabar siejami jau 24 susirgimai, įskaitant patvirtintus vakar.

1 vakar Vilniaus apskrityje nustatytas atvejis siejamas su židiniu įmonėje „Intersurgical“. Šiuo metu užregistruoti 9 su šiuo protrūkiu susiję atvejai. Kaip jau skelbta, vertinama, kad židinys įmonėje turi sąsajų su šeiminiu protrūkiu Molėtų rajone.

Taip pat dar 1 naujas COVID-19 ligos atvejis Vilniaus apskrityje, epidemiologų vertinimu, susijęs su Kaune, Rotušės aikštėje, veikiančia laisvalaikio erdve. Išsiaiškinta, kad asmuo bendravo su rugpjūčio 6 d. „Adform“ kiemelyje vykusiame renginyje dalyvavusiais draugais. Skaičiuojama, kad tai – 57-asis su šiuo židiniu susijęs atvejis.

Toliau daugėja atvejų, siejamų su rugpjūčio 15–16 d. Prienų rajone vykusiu „PravalFestu“. Vakar COVID-19 liga patvirtinta dar vienam šio renginio dalyviui, kuriam pasireiškė koronavirusinei infekcijai būdingų simptomų. Iš viso su šiuo renginiu siejami 5 atvejai, įskaitant patvirtintą per vakar.

Vakar Panevėžyje nustatytas vienas susirgimas, siejamas su židiniu kavinėje-bare „Lotenė“ (Parko g. 33A). Kaip nustatyta epidemiologinio tyrimo metu, asmuo lankėsi šiame bare keletą kartų. Žmogus tirtas dėl COVID-19 ligai būdingų simptomų. Tai – jau 6-asis užsikrėtimo atvejis, sietinas su šiuo židiniu.

Be to, Panevėžio apskrityje vakar užfiksuotas dar vienas atvejis, siejamas su židiniu Akademinėje kredito unijoje. Vertinama, kad asmuo užsikrėtė bendraudamas su šios įmonės darbuotoju namų aplinkoje. Žmogus tirtas profilaktiškai, COVID-19 ligai būdingų simptomų nejaučia. Tai – 11-asis su protrūkiu susijęs atvejis.

Taip pat 1 naujas atvejis vakar užregistruotas Vilniuje veikiančioje metalinius dangtelius gaminančioje įmonėje. Asmeniui pasireiškė koronavirusui būdingų simptomų. Tai – 3-iasis infekcijos atvejis, susijęs su šiuo židiniu.

Per vakar parą Kauno apskrityje COVID-19 liga patvirtinta užsieniečiui, dirbančiam Kaune veikiančioje logistikos įmonėje. Tai – 24-asis su protrūkiu susijęs atvejis.

Dar 1 naujas COVID-19 ligos atvejis Vilniaus apskrityje vertinamas kaip šeiminis protrūkis. Tai – 2-asis užsikrėtimo atvejis vienoje šeimoje.

Be to, nustatyta, kad 9 žmonės – 6 Vilniaus, 2 Marijampolės ir 1 Panevėžio apskrityse – užsikrėtė po kontakto su asmenimis, kuriems patvirtinta COVID-19 liga.

5 asmenų užsikrėtimo aplinkybės dar nėra aiškios

Šiuo metu epidemiologams dar nepavyko nustatyti, kaip užsikrėtė 5 asmenys, – 2 Kauno bei po 1 Vilniaus, Klaipėdos ir Panevėžio apskrityse. Asmenys tirti dėl COVID-19 ligai būdingų simptomų.

Epidemiologinių tyrimų metu nustatyta, kad asmenys išvykę į užsienį nebuvo, su žmonėmis, kuriems patvirtinta COVID-19, nebendravo.

Savo ruožtu visuomenės sveikatos specialistai ragina žmones laikytis visų koronaviruso infekcijos plitimo prevencijos priemonių – rankų higienos, kosėjimo, čiaudėjimo etiketo, dėvėti asmens apaugos priemones, laikytis fizinės distancijos ir kita.

NVSC rugpjūčio 26 d., 9 val., duomenimis:

Patvirtintų ligos atvejų skaičius konkretiems žmonėms – 2726.

Sergančių žmonių skaičius – 834.

Per vakar dieną patvirtintų naujų COVID-19 susirgusių žmonių skaičius – 32.

Mirusių nuo koronaviruso žmonių skaičius – 85.

Užsikrėtusieji koronavirusu, mirę dėl kitų priežasčių, – 13.
Pasveikusių žmonių skaičius – 1794.

Izoliacijos besilaikančių asmenų skaičius (sergančių, sąlytį turėjusių, iš paveiktų teritorijų atvykusių, kuriems išduoti sprendimai aktualiu 14 dienų laikotarpiu) – 4072.

Nuo birželio 1 d. įvežtinių atvejų – 178.