„Negalime likti abejingi tam, kas vyksta visai greta mūsų. Šiurpstame matydam, kaip Baltarusijos milicija ir specialiosios pajėgos susidoroja su taikiais protestuotojais ar skaitydami iš areštinių ištrūkusių žmonių liudijimus apie tardymus, smurtą, kankinimus. Norime priminti savo kolegoms Baltarusijoje, kad jų pareiga – rūpestis savo šalies žmonių saugumu, o ne tarnystė diktatoriui“, – sako NPPSS pirmininkas Vladimiras Banel.

Susivienijimas, statutinių Lietuvos pareigūnų bendruomenės vardu, kviečia Baltarusijos jėgos struktūras nutraukti neteisėtus veiksmus prieš taikius Baltarusis piliečius ir laikytis demokratijos principų saugant žmogaus teises ir laisves, kurios turi būti ginamos ne represinėmis priemonėmis.

„Naudojami sovietiniai jėgos ir įbauginimo metodai žemina Baltarusijos teisėsaugą ir netoleruotini demokratinėje teisinėje valstybėje. Todėl pagarba žmogaus teisėms turi tapti teisėsaugos ir kitų valstybės institucijų prioritetu“, – teigiama laiške.

Kreipimąsi pasirašė NPPSS, taip pat Susivienijimui priklausančių Lietuvos pasienio pareigūnų profesinės sąjungos, Ugniagesių gelbėtojų profesinės sąjungos, Lietuvos policijos darbuotojų profesinės sąjungos, Viešojo saugumo pareigūnų profesinės sąjungos ir Lietuvos aplinkos apsaugos sistemos darbuotojų profesinės sąjungos vadovai.

NPPSS ir jo organizacijos šiuo metu vienija beveik 1500 Lietuvos statutinių pareigūnų.