LSDDP pirmininkas pabrėžia, kad nuo šio svarstymo priklausys galimybė toliau bendradarbiauti su Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga.

„Pastaruoju metu paskelbti viešai LLRA-KŠS kandidatų Seimo rinkimuose sąrašo lyderio Zbignevo Jedinskio ir LLRA-KŠS partijos pirmininko Valdemaro Tomaševskio požiūriai, pateisinantys buvusio Baltarusijos prezidento Aliaksandro Lukašenkos režimo brutalius veiksmus prieš taikius protestuotojus, politinių oponentų persekiojimą ir rinkimų rezultatų klastojimą, mums kaip valdančiosios koalicijoms partneriams nėra priimtini“, – sako G. Kirkilas

Socialdarbiečiai yra įsitikinę, kad valdančioji koalicija yra pasirengusi ginti visuotinai pripažintas žmogaus teises ir vykdyti vertybinę užsienio politiką.

„Pono Tomaševskio nepagrįstas išpuolis prieš mūsų užsienio reikalų ministrą Liną Linkevičių ne tik apsunkina mūsų bendradarbiaviomą valdančiojoje koalicijoje, bet ir menkina nuoseklią, konstruktyvią Lieuvos užsienio reikalų politiką santykiuose su kaimyninėmis valstybėmis. Taip pat mes nesutinkame su melagingais kaltinimais neva mūsų atstovai trukdo spręsti tautinių mažumų asmenvardžių rašymo problemas“, – rašoma LSDDP pirmininko G. Kirkilo pareiškime.