Kavinės, barai, klubai ir kitos pasilinksminimo vietos savaitgalį sulauks tikrintojų, siekiant nustatyti, kaip jose laikomasi būtinų koronaviruso prevencijos priemonių.

Anot sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos, patikrinimus atlieka policija, Nacionalinis visuomenės sveikatos centras, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba bei kitos institucijos, kurios gali fiksuoti pažeidimus.

A. Verygos teigimu, į šių patikrinimų rezultatus atsižvelgs Vyriausybė, spręsdama dėl sektorinio karantino ir darbo laiko viešojo maitinimo įstaigose apribojimo.

Patikrinimai pradėti penktadienio vakarą.

Be to, penktadienį įsigaliojo privalomas reikalavimas dėvėti kaukes renginiuose lauke ir viduje bei viešojo maitinimo įstaigose, laukiant maisto ar gėrimo.

Ministerijos teigimu, už kaukių dėvėjimą yra atsakingi organizatoriai, maitinimo įstaigos bei patys žiūrovai, dalyviai ar lankytojai.

Administracinių nusižengimų kodekse numatyta, kad dėl privalomų nurodymų nesilaikymo fiziniams asmenims gresia nuo 500 iki 1,5 tūkst. eurų baudos, juridiniams asmenims – nuo 1,5 iki 6 tūkst. eurų baudos.