Kaip praneša meteorologai, palyti gali jau šiąnakt, bet tik vakariniuose rajonuose ir negausiai. O štai šeštadienį kai kurios šalies dalyse kepins kaip reikiant.

„Rugpjūčio 22-os naktį vakariniuose rajonuose kai kur trumpai palis. Vėjas pietryčių, 6–11 m/s. Temperatūra 13–18, pajūryje apie 19 laipsnių šilumos. Dieną vakariniuose rajonuose trumpos liūtys, kai kur su perkūnija. Vėjas pietinių krypčių, 7–12 m/s. Temperatūra 26–31, pajūryje apie 25 laipsnius“ , – informuoja LHMT.

Tuo tarpu portalas gismeteo.lt praneša, kad didžiausia kaitra numatoma pietiniuose rajonuose. Po pietų saulę pridengti jau gali liūtingi debesys.

„Vilniuje oras šils iki 26, Kaune iki 28 laipsnių. Šiauliuose, Panevėžyje ir Klaipėdoje bus apie 25 laipsnius šilumos.

Daugelyje vietovių dažniau švies saulė, tačiau ne visur. Po pietų debesuotumas augs, ypač pajūryje, vakariniuose ir šiaurės vakariniuose šalies rajonuose kur pasirodys pirmieji lietaus ir perkūnijos debesys“, – šeštadienio orų prognozėmis dalinasi sinoptikai.

Kad šeštadienį geriau ilgai nenaktinėti, rodo ir LHMT prognozė. Pasak meteorologų, sutemus liūtys plaus didžiąją dalį Lietuvos teritorijos.

„Rugpjūčio 23-os naktį daug kur liūtys, vietomis smarkios. Kai kur perkūnija. Vėjas pietryčių, pereinantis į pietvakarių, 6–11 m/s. Temperatūra 14–19 laipsnių“, – skelbia portalas meteo.lt.

Sinoptikų teigimu, nors lietus merks kone visą šalį ir minties nakvoti palapinėje geriau atsisakyti, temperatūra bus pakankamai aukšta.

„Iš vakarinių šalies rajonų pajudėjusi kritulių ir perkūnijos juosta keliaus rytų kryptimi ir bus nutįsusi nuo pat šiaurinių vietovių per centrines iki pat pietinių šalies vietovių. Vietomis palis gausiai, galimas stipresnis vėjas.

Sekmadienio rytą ir pirmoje dienos pusėje ši kritulių juosta labiausiai laistys jau visą rytinę šalies dalį. Nors ir kitose šalies dalyse dieną dar gali palyti pakartotinai.Šalies vakaruose jau bus pragiedrulių, nors ir čia protarpiais iš praplaukiančių debesų gali prapliupti lietus.

Nakties valandomis laikysis gan aukšta temperatūra ir sieks 15–20 laipsnių šilumos“, – praneša gismeteo.lt.

Palynoti, remiantis LHMT prognoze, gali ir sekmadienio dieną, temperatūra taip aukštai nebekils.

„Dieną daugelyje rajonų trumpi lietūs, galima perkūnija. Vėjas pietvakarių, 8–13 m/s. Temperatūra 21–26 laipsniai“, – prognozuoja meteorologai.

Remiantis dabartiniais duomenimis, kita savaitė pamažu primins apie rudenį – stiprės vėjas, daug kur gali palyti, o temperatūra dienomis kai kuriuose šalies rajonuose gali siekti vos 18-19 laipsnių.

„Rugpjūčio 24-os naktį kai kur vakariniuose rajonuose, dieną daug kur trumpi lietūs. Vėjas pietvakarių, vakarų, 8–13 m/s, vietomis gūsiai 15–17 m/s. Temperatūra naktį 12–17, dieną 19–24 laipsniai.

Rugpjūčio 25-os naktį vietomis, dieną daug kur trumpai palis. Vėjas pietvakarių, vakarų, 7–12 m/s. Temperatūra naktį 9–14, pajūryje apie 16, dieną 18–23 laipsniai.

Rugpjūčio 26 d. vietomis trumpai palis. Vėjas pietvakarių, pietų, naktį 4–9 m/s, dieną 7–12 m/s. Temperatūra naktį 8–13, pajūryje apie 16, dieną 19–24 laipsniai“, – informuoja meteo.lt