Vienas iš skandalingiausių nuodijimų atvejų yra siejamas su pirmuoju posovietiniu ir provakarietišku Ukrainos prezidentu Viktoru Juščenka. 2004-aisiais jo veidą visiems laikams subjaurojo apnuodijimas labai didele toksiško dioksino doze.

Nepaisant baisios išvaizdos ir ilgo gydymo V. Juščenka vis tiek nugalėjo prorusišką statytinį, ir buvo išrinktas prezidentu, ir padėjo pamatus tikrajai Ukrainos nepriklausomybei. Kremlius savo kaltės dėl V. Juščenkos nuodijimo nepripažino.

Po poros metų pasaulį pašiurpino tikrai makabriškas nuodijimas. Buvęs KGB agentas Aleksandras Litvinenka, kuris atvirai apkaltino Vladimirą Putiną ir jo KGB'istus teroristiniais išpuoliais prieš eilinius rusus, kad būtų išprovokuotas dar vienas karas su čečėnų separatistais, mirė baisia mirtimi, išgėręs į arbatą supilto radioaktyvaus polonio.

Jokia medicina nebegalėjo pagydyti suirusio jo virškinimo trakto. A. Litvinenka buvo nunuodytas Anglijoje, ir britai nustatė, kas tai padarė. V. Putinas kaltės nepripažino, o egzekucijos vykdytojus pavertė Parlamento nariais.

Maskvos santykius su Jungtine Karalyste galutinai sugadino prieš porą metų plačiai nuskambėjęs skandalas dėl pasikėsinimo į dvigubo agento Sergejaus Skripalio ir jo dukros gyvybę. Solsberio miestelyje jie buvo apnuodyti rusiška kovine nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičok“, ir vos išgyveno.

Britai taip pat nustatė, kokie Rusijos saugumo agentai tai padarė, bet Kremlius iki šiol viską neigia.

Nuodytas buvo ir pats Aleksandras Navalnas. Daug kartų suimtas dėl menamų nesankcionuotų mitingų organizavimo, praeitais metais jis patyrė itin smarkią veido ir viso kūno alerginę reakciją. Jo rėmėjai mano, kad tai atsitiko dėl apnuodytos patalinės.

Rusų protesto grupės „Pussy Riot“ aktyvistas Piotras Verzilovas taip pat laiko save dabartinių Rusijos KGB'istų nuodijimo auka, ir sako pats patyręs tai, kas atsitiko su A. Navalnu.

„Jis ėmė prarasti regėjimą, koordinaciją, pradėjo matyti haliucinacijas. Pajuto stiprų skausmą ir tada prarado sąmonę, ir buvo nuvežtas į Intensyvios priežiūros skyrių, kur tebėra labai prastos būklės. Visa tai labai panašu į tai, ką patyriau ir aš“, – pasakojo vyras.

P. Verzilovas buvo smarkiai apnuodytas 2018 m. rugsėjį. Jo nuomone tai tikrai Kremliaus saugumo tarnybų darbas, o nurodymas buvo duotas iš pačios aukščiausios šalies vadovybės