„Man rodos, visi pademonstravo ir ganėtinai nuoširdžiai ir gražiai. Seime turėjome tą posėdį, patvirtinome rezoliuciją, ji patvirtinta bemaž vienbalsiai. Tai, man atrodo, kad politinis elitas šiuo atveju pasirodė labai brandžiai“, – „Žinių radijui“ penktadienį teigė G. Landsbergis.

„Be piktumo, be kažkokio špilkavimosi, kuris demokratijai normalus, viskas tvarkoje, bet man labai svarbu buvo, kad mes ateitumėme su labai stipria žinia Baltarusijai. Nes, jeigu salėje prasideda draskymasis į visas puses, tada žinia yra silpna. Ir tai pavyko padaryti“, – pridūrė jis.

G. Landsbergis taip pat džiaugiasi prezidento G. Nausėdos pademonstruota lyderyste dėl situacijos Baltarusijoje sprendimo, taip pat principine užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus pozicija įvykių Baltarusijoje klausimu.

„Ministras L. Linkevičius iš tikrųjų parodė, kad yra valstybininkas gerąja to žodžio prasme, be kartaus prieskonio – tiesiog žmogus reikiamu metu, esantis už valstybę. Prezidentas G. Nausėda taip pat įtvirtino ir Lietuvos lyderystę, tai, kad Europoje šiandieną Lietuva matoma kaip vedanti šią temą, arba kaip nešanti tą temos vėliavą. Tai, man atrodo, irgi yra jo nuopelnas“, – sakė politikas.

ELTA primena, kad Seimas antradienį priėmė rezoliuciją, kurioje ketvirtį amžiaus Baltarusiją valdantis Aliaksandras Lukašenka skelbiamas nelegitimiu vadovu. Seimo pritarimo sulaukusiame dokumente Europos Sąjunga ir Lietuvos Vyriausybė taip pat raginamos priimti sankcijas Baltarusijos režimo atstovams. Parlamentarai siūlo asmenims, atsakingiems už rinkimų klastojimą bei perteklinį smurtą prieš taikius protestuotojus Baltarusijoje, įšaldyti lėšas bei taikyti draudimus atvykti į ES šalis.

Neramumai Baltarusijoje kilo po to, kai buvo paskelbta, kad A. Lukašenka per vykusius prezidento rinkimus surinko 80 proc. balsų ir buvo perrinktas dar vienai kadencijai. Kilę protestai buvo malšinami pasitelkus prievartą. Buvo sulaikyta apie 7 tūkst. žmonių, nukentėjo daug demonstrantų.