„Renginys organizuojamas kartu su Kauno miesto savivaldybe bei kultūros organizacijomis ir bendruomenėmis. Gyvąja grandine paminėsime Baltijos kelią ir išreikšime palaikymą Europos vertybėms. Kartu švęsime pilietiškumą, kaip bendruomenę vienijančią jėgą“, – teigia rengėjai, kreipdamiesi į Kauno miesto bei rajono gyventojus, neturinčius galimybių nuvykti į sostinę rugpjūčio 23-iąją dalyvauti kultūros misijoje. Pranešime pabrėžiama, kad ši misija neapsiriboja vien menine raiška. Tai yra jėga, ne kartą žmones įkvėpusi laisvės ir pamatinių vertybių siekiui.

„Kartu tai taps ir gera proga kauniečiams išreikšti savo palaikymą už laisvę kovojantiems Baltarusijos žmonėms. Todėl jungsimės šį savaitgalį prie pilietiškų iniciatyvų tiek visoje šalyje, tiek ir Kaune, minint Baltijos kelio dieną sekmadienio vakarą, kuomet žmonės sustos saugiais atstumais išsirikiuodami nuo Soboro iki Rotušės aikštės“, – naujienų agentūrai ELTA ketvirtadienį sakė Kauno miesto mero patarėjas Tomas Jarusevičius.

„Laisvės kelio“ grandinę antrajame pagal didumą Lietuvos mieste sudarys devyni sektoriai, apimantys visą Laivės alėją ir Senamiestį (nuo Įgulos bažnyčios (soboro) iki Rotušės). Norinčius dalyvauti šioje iniciatyvoje „Kaunas 2022“ komanda prašo registruotis iš anksto. Kadangi „Laisvės kelias“ Kaune bus organizuojamas, laikantis visų saugumo reikalavimų, dalyviai primygtinai bus raginami dėvėti kaukes, laikytis saugaus ištiestų rankų atstumo, su savimi turėti dezinfekcinio skysčio.