„Yra suplanuota vaizdo konferencija su savivaldybių švietimo padalinių vadovais, mokyklų vadovais aptarti visus aktualius pasirengimo klausimus“, – trečiadienį Vyriausybės pasitarime sakė švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius.

Kaip BNS sakė ministro atstovas Kęstutis Butvydas, planuota, kad renginys įvyks ketvirtadienį, tačiau vėliau nuspręsta jį perkelti į penktadienį.

Jo teigimu, ministerija yra paruošusi planą, kaip ugdymo įstaigos turėtų dirbti esant įvairioms ekstremalioms situacijoms: jame aptariama ir pandemija, taip pat numatyta, kaip mokymo procesą organizuoti kitomis ekstremaliomis sąlygomis, tokiomis kaip oro temperatūros pokyčiai, užterštumas ir kitos aplinkybės, kai turėtų būti stabdomas ugdymo procesas ir organizuojamas nuotolinis mokymas.

A. Monkevičius pabrėžė, kad mokyklų vadovai, kilus koronaviruso grėsmei, turės reaguoti nedelsiant, o savivaldybės ir ministerija teiks joms pagalbą.

Iki mokslo metų pradžios ministerija taip pat ruošiasi teikti konsultacijas mokytojams, mokyklų vadovams bei bendruomenių atstovams apie artėjančius mokslo metus.