„Visada tą galima padaryti, jei yra poreikis. Aš manau, kad šiandien mūsų ambasadoriaus buvimas Baltarusijoje yra gerokai svarbesnis visomis prasmėmis, nei jo iškvietimas konsultacijoms, parodant tam tikrą diplomatinę poziciją“, – žurnalistams po Vyriausybės posėdžio trečiadienį sakė premjeras.

„Mes esame nusiteikę būti proakytvūs, aktyvūs šioje srityje, dėl to ambasadoriaus buvimas ir sėkmingas darbas ambasadoje Minske yra labai reikalingas“, – tvirtino S. Skvernelis.

Seimo opozicijos lyderis Gabrielius Landsbergis antradienį paragino Vyriausybę svarstyti atšaukti konsultacijoms ambasadorių Minske, kadangi jis yra įteikęs savo skiriamuosius raštus prezidentui Aliaksandrui Lukašenkai, kaltinamam rinkimų klastojimu ir smurtu prieš protestuotojus. Lietuvos ambasadoriaus pareigas Baltarusijoje šiuo metu eina Andrius Pulokas.

Baltarusijos valdžiai paskelbus, kad Aliaksandras Lukašenka per prezidento rinkimus surinko 80 proc. balsų ir buvo perrinktas dar vienai kadencijai, šalyje kilo ir iki šiol tęsiasi tūkstantiniai protestai. Jie malšinami smurtu – sužeista keli šimtai žmonių, sulaikyta apie 7 tūkst., sulaikytieji praneša apie kankinimus sulaikymo įstaigose.