Nuo rugsėjo renginiuose dalyvių skaičius nebus ribojamas, tačiau Vyriausybė siūlo, kad bilietai būtų parduodami tik internetu arba užtikrinama dalyvių registracija elektroniniu būdu.

„Jei renginio organizatoriai to užtikrinti negali, renginyje leidžiama dalyvauti ne daugiau kaip 300 žiūrovų ir (ar) dalyvių (neįskaičiuojant atlikėjų, sportininkų, dalyvaujančių aukšto meistriškumo sporto varžybose, aukšto meistriškumo sporto ir fizinio aktyvumo specialistų, aukšto meistriškumo sporto ir fizinio aktyvumo instruktorių, teisėjų, antidopingo pareigūnų, organizatorių ir aptarnaujančiojo personalo)“, – rašoma dokumente.

Toks siūlymas įrašytas į trečiadienį ministrų kabinete apsvarstytą nutarimo projektą. Jam Vyriausybė pritarė bendru sutarimu, ši tvarka įsigalios rugsėjo 1-ąją.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga trečiadienį Delfi sakė, kad taip būtų palengvinamas epidemiologų, kuriems tenka surasti renginyje dalyvavusius asmenis, darbas.

Šiuo metu renginiuose lauke gali būti ne daugiau nei 1 tūkst. žmonių, o renginiuose uždarose vietose – ne daugiau kaip 600 žmonių.

Tarp dalyvių renginiuose lauke turi būti išlaikomas mažiausiai metro atstumas, o renginiuose uždarose erdvėse – dviejų metrų atstumas arba dėvimos kaukės.