„Nelaukiant antros (koronaviruso pandemijos – ELTA) bangos, visos vidaus reikalų sistemos tarnybos yra dviem mėnesiams apsirūpinusios apsaugos priemonėmis. (...) Kalbant apie pareigūnų aprūpinimą, yra daugiau nei dviem mėnesiams sukauptas apsaugos priemonių rezervas“, – žurnalistams antradienį po Vyriausybės ekstremaliųjų situacijų komisijos posėdžio sakė R. Tamašunienė.

Jos teigimu, šiuo metu viešieji pirkimai vyksta įprasta tvarka.

„Šiuo metu, nors ir yra valstybėje ekstremali situacija, viešieji pirkimai vyksta įprasta tvarka. Negali vykti neskelbtinų derybų būdu ar kitaip. Visos tarnybos informuotos atlikti pirkimus skaidriai pagal galiojantį viešųjų pirkimų įstatymą. Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba teikia informaciją institucijoms apie prekeivių patikimumą.

Visada galima užklausti, jei matoma, kad kaina maža, ar kyla abejonių dėl pristatymo arba apmokėjimo tvarkos“, – sakė ministrė.

Prezidentas Gitanas Nausėda kiek anksčiau antradienį sakė, kad jam nerimą kelia tai, jog, ruošiantis antrajai koronaviruso infekcijos bangai, „neturima aiškaus ir skaidraus plano, kaip apsirūpinti apsaugos ir testavimo priemonėmis“. Savo ruožtu premjeras Saulius Skvernelis sakė, kad planas dėl apsirūpinimo apsaugos ir testavimo priemonėmis yra numatytas.