„Partijos atstovė (Vanda – ELTA) Kravčionok labai pozityviai atsiliepė apie pačią rezoliuciją, todėl dabar sunku įvertinti, ar tai yra frakcijos ir partijos pozicija, ar tai yra tik individuali Jedinskio pozicija.

Pažiūrėsime, ar iš tikrųjų bus padėti parašai po rezoliucija ir iš šios partijos pusės. Jeigu ne, ką gi, ji pademonstruos savo prioritetus ir mes galėsime atitinkamai vertinti“, – „Žinių radijui“ teigė G. Nausėda, pabrėždamas, kad antradienį Seime priimti ketinama rezoliucija yra reikalinga ir sveikintina.

„Pati rezoliucija yra ir savalaikė, ir reikalinga, ir pagal savo turinį tikrai sveikintina“, – teigė prezidentas.

Ketinamos priimti rezoliucijos projekte Europos Sąjunga ir Vyriausybė raginamos priimti sankcijas Baltarusijos režimo atstovams. Parlamentarai siūlo asmenims, atsakingiems už rinkimų klastojimą bei perteklinį smurtą prieš taikius protestuotojus Baltarusijoje, įšaldyti lėšas bei taikyti draudimus atvykti į ES šalis.

Rezoliuciją teikia visų pagrindinių parlamento frakcijų – išskyrus Lietuvos lenkų rinkimų akciją – Krikščioniškų šeimų sąjungą – atstovai. LLRA-KŠS lyderio teigimu, jo partijos frakcijos Seime prisijungti prie rezoliucijos niekas nepakvietė.

Pastarąją savaitę viešojoje erdvėje aštrią kritiką iššaukusiame ir vėliau ištrintame feisbuko įraše Z. Jedinskis teigė:

„Lukašenka iš lietuviškų konservatorių išmoko, kaip nuraminti protestus. Skirtumas tik tas, kad Baltarusijoje policija gina Konstituciją, o Lietuvoje 2009 metais policija gynė tuos, kurie pažeidė Konstituciją, tai yra, policija gynė konservatorių valdžią, kuri per taip vadinamą „naktinę reformą“, pažeisdama Konstituciją, sumažino pensijas ir atlyginimus“.

LLRA-KŠS lyderis Valdemaras Tomaševskis teigia, kad jo vadovaujamos partijos kolega buvo ne taip suprastas. LLRA-KŠS pirmininkas tikino, kad Z. Jedinskis nenorėjo pateisinti Baltarusijos režimo brutalių veiksmų. Jo teigimu, partijos kolega tik norėjo priminti, kiek blogo valstybei yra padarę konservatoriai.