Dar daugiau, iš Mogiliovo, trečio pagal gyventojų skaičių po Minsko ir Gomelio Baltarusijos miesto, pirmadienį pasirodė pranešimų apie blokuojamą interneto ryšį bei sunkumus, vartotojams jungiantis prie atskirų interneto platformų.

Pasak su „Delfi“ redakcija susisiekusio Mogiliovo miesto gyventojo Aleksandro T. (pavardė neskelbiama dėl asmens saugumo sumetimų – aut. past.), pirmadienį kelioms valandoms mieste buvo visiškai dingęs interneto ryšys, o jam atsiradus, sunku jungtis prie Viber ar YouTube kanalų.

Apie keturis šimtus tūkstančių gyventojų turintis Mogiliovo miestas yra įsikūręs netoli Rusijos sienos, nuo sostinės Minsko nutolęs apie du šimtus kilometrų.

Pasak Aleksandro, socialiniuose tinkluose taip pat stebima suaktyvėjęs netikrų naudotojų profilių darbas, kai skubama komentuoti po įrašais apie sekmadienį mieste vykusį didžiausią iki šiol protesto mitingą Mogiliove.

„Ten tiesiog vyksta kova komentaruose, kai dauguma įrašų, kurie yra nepalankūs opozicijos atstovų išsakomai nuomonei, yra skelbiami ką tik sukurtų profilių. Dauguma jų neskelbia jokios informacijos apie save, ten nėra net profilio nuotraukos, nekalbant apie galimybę identifikuoti rašantįjį. Jų įrašai – atvirai įžeidžiantys, provokuojantys, nemažos jų dalies interneto IP adresai yra registruoti Rusijoje. Visa tai panašu į kryptingą ideologinį darbą, koks būdingas hibridiniam kovos būdui“, – sakė pašnekovas.

Jis teigia, kad visi požymiai rodo, jog A. Lukašenka pasiduoti neketina ir imasi kovos taktikos, kuri buvo naudojama Rusijos pusės karinės intervencijos į Ukrainą metu.

„Sukurti feikiniai profiliai, kurie tiesiog kelia sumaištį socialiniuose tinkluose, skelbia atvirai įžeidžiančią retoriką, palankią paskutinius rinkėjų pasitikėjimo likučius beprarandančiam Lukašenkai“, – su „Delfi“ savo pastebėjimais pasidalino Mogiliovo miesto Baltarusijoje gyventojas.