Vyriausybės vadovo teigimu, ne LLRA-KŠS partijos sąrašą rinkimuose vesiantis Z. Jedinskis – pastarąją savaitę pareiškęs, kad Baltarusijos jėgos struktūros gina šalies Konstituciją, – yra koalicijos partneris, partneris, pasak S. Skvernelio, yra Valdemaro Tomaševskio vadovaujama LLRA-KŠS.

„Tai yra Seimo nario pareiškimas ir, matyt, reikėtų vertinti kaip individualų Seimo nario pareiškimą. Lietuvos lenkų rinkimų akcija–Krikščioniškų šeimų sąjunga neišreiškė kitokios pozicijos negu valstybės pozicija. O kalbant apie Vyriausybę – tiek Vyriausybė, tiek visi ministrai laikosi labai aiškios suprantamos pozicijos (Baltarusijos atžvilgiu – ELTA). Seimo nario pasisakymą reikėtų komentuoti pačiai politinei partijai.
Aš galiu tik pasakyti, kad tai yra nepriimtinas ir visiškai nesuprantamas pareiškimas“, – Vyriausybėje surengtoje spaudos konferencijoje pirmadienį teigė premjeras.

S. Skvernelio teigimu, jei Z. Jedinskio deklaruota pozicija sutaptų su LLRA-KŠS pozicija, bendradarbiavimas su tokia politine jėga būtų neįmanomas.

„Jedinskis nėra koalicijos partneris, koalicijos partneris yra politinė partija, kuri savo vertinimą pareikš. Jeigu toks būtų politinės partijos vertinimas – koalicija būtų sunkiai įmanoma“, – pridūrė premjeras.